TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Προμήθεια κάδων ειδικών προδιαγραφών από τον Δήμο Καλαμάτας

Στην προμήθεια κάδων ειδικών προδιαγραφών για ανακύκλωση υπολειμμάτων τσιγάρου προχωρά ο Δήμος Καλαμάτας. Η έγκριση του θέματος έγινε την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 από τη Δημοτική Επιτροπή Καλαμάτας. Στόχος η μείωση της ρύπανσης από τα αποτσίγαρα που πετάγονται σε δρόμους και πεζοδρόμια της πόλης, επιβαρύνοντας το περιβάλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο  Δήμος Καλαμάτας πιστεύοντας στην άξια της κυκλικής οικονομίας και στη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος, προχώρα στην ανακύκλωση των αποτσίγαρων, καθώς και στην ευαισθητοποίηση όλων για τους κινδύνους περιβαλλοντικής μόλυνσης από τα αποτσίγαρα.

Ειδικοί κάδοι συλλογής των αποτσίγαρων θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία υψηλής επισκεψιμότητας του Δήμου. Στόχος είναι να συλλέγονται καθημερινά, όσο το δυνατόν περισσότερα αποτσίγαρα, που αλλιώς καταλήγουν – με επιβλαβείς συνέπειες – στο περιβάλλον.

Η πρωτοβουλία αυτή ακoλουθεί τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και βοηθά την ενίσχυση του “πράσινου” αποτυπώματος των πολιτικών που υιοθετεί το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας. Προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή είναι η προστασία του περιβάλλοντος,  και η διατήρηση καθαρής της πόλης μας από τα αποτσίγαρα.

Η δράση αυτή για το 2024  αποτελεί στοχευμένη δράση, που έρχεται ως συνέχεια των χάρτινων σταχτοδοχείων, που είχαν τοποθετηθεί τα προηγούμενα χρόνια στις παραλίες του Δήμου μας. Ο Δήμος θα προμηθευτεί 500 ειδικούς κάδους για τα αποτσίγαρα, με πίστωση 9.337 ευρώ, δαπάνη που θα καλυφθεί από δημοτικούς πόρους.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More