LIFE IN THE CITY ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας : «Συγγραφείς στο αίθριο» το τριήμερο βιβλιοπαρουσιάσεων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το τριήμερο βιβλιοπαρουσιάσεων «Συγγραφείς στο αίθριο» που διοργάνωσε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ.

Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο αίθριο της βιβλιοθήκης στον 4ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας. Το κοινό της Καλαμάτας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παρουσίαση τριών βιβλίων που μόλις κυκλοφόρησαν από τρείς καταξιωμένους Έλληνες συγγραφείς, να ακούσει αποσπάσματα και να συνομιλήσει μαζί τους.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στο αίθριο της βιβλιοθήκης, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Ο κήπος της Αμαλίας» της Καρολίνας Μέργμηγκα. Για το βιβλίο μίλησε ο καθηγητής Γιώργος Ανδρειωμένος, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η ίδια η συγγραφέας. Την εκδήλωση συντόνισε η Μάγδα Σουλιώτη Διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η Έβελυν Σκαρπαλέζου, φιλόλογος/ερασιτέχνης ηθοποιός.

Την Παρασκευή, 21 Ιουνίου, στο αίθριο της βιβλιοθήκης, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Πράγματα που σκέφτεται η Παρθένος Μαρία καπνίζοντας κρυφά στο μπάνιο» της Αλεξάνδρας Κ*. Με την συγγραφέα συνομίλησε  η Έφη Πράτη και αποσπάσματα διάβασε η ίδια η συγγραφέας.

Το  Σάββατο, 22 Ιουνίου, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Μισέλ Φάις «Αμήν. Προσευχές στο Κενό» στο αίθριο της βιβλιοθήκης. Για το βιβλίο μίλησε η Χρύσα Φάντη, συγγραφέας και δοκιμιογράφος και ίδιος ο συγγραφέας. Αποσπάσματα διάβασε η Πάρρυ Λουμίτη, εκπαιδευτικός μουσικής.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας ευχαριστεί  θερμά το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν για τη χορηγία που πρόσφερε στη βιβλιοθήκη, τις εκδόσεις Πατάκη για την υποστήριξη, όλους τους φίλους της βιβλιοθήκης που παρέστησαν στις εκδηλώσεις, το Βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ  για την πολύτιμη συνεργασία καθώς επίσης και όλους τους εθελοντές για την καθοριστική προσφορά τους στη διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Ανανεώνοντας το ραντεβού  με τους επόμενους «Συγγραφείς στο αίθριο» το 2025.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More