TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Το Σάββατο 29/06 ο διάπλους Κυπαρισσία -Πύλος του Χριστόφορου Θεοφάνους – “ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ”

Το φετινό του εγχείρημα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29/06, είναι ο διάπλους από το λιμάνι της Κυπαρισσίας χωρίς ενδιάμεσο σταθμό με τερματισμό στην Πύλο. Πρόκειται για μια απόσταση 25 ναυτικών μιλίων (45 χιλιομέτρων) διάρκειας περισσότερο των 15 ωρών. Στο support team θα βρίσκεται ο Σπύρος Χρυσικόπουλος κάτοχος ρεκόρ Guiness που έχει κολυμπήσει την απόσταση Ρόδος-Καστελόριζο.

Ο σχεδιασμός του εγχειρήματος ήταν μια πρόκληση για όλους μας. Το μαιευτήριο ΜΗΤΕΡΑ του ομίλου Hellenic Group Health αγκάλιασε με θέρμη την προσπάθεια αυτή και συνέβαλε τα μέγιστα στην σωστή προετοιμασία του Χριστόφορου αλλά και την άρτια οργάνωση του.

Πολύ σημαντική ήταν η συνεισφορά των τοπικών επιχειρήσεων αλλά και η εθελοντική συμβολή ατόμων και φορέων, χωρίς την οποία θα ήταν σχεδόν ακατόρθωτο να πραγματοποιηθεί.

Ο Χριστόφορος Θεοφάνους γεννήθηκε με ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης το 2004. Από φύση ανυπόμονος άνοιξε τα μάτια του πρόωρα (6 μηνών) στο μαιευτήριο «Μητέρα» ατενίζοντας τον κόσμο προκλητικά και παλεύοντας για την ζωή του. Ήταν από τότε «ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ». Τα κατάφερε και συνεχίζει να προκαλεί τόσο στις μαθησιακές του υποχρεώσεις όσο και στο άθλημα που αγάπησε από μικρός.

Ο Χριστόφορος από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την κολύμβηση καταρρίπτοντας κάθε προγνωστικό. Κολυμπάει μεγάλες αποστάσεις σε ανοικτή θάλασσα αφήνοντας μαζί με το στίγμα του, ένα ηχηρό μήνυμα, όχι μόνο στους «πρόωρους ήρωες» αλλά σε όλους εμάς:

«ΠΑΛΕΨΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ»

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More