LIFE IN THE CITY TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Η «επιστροφή» της Καλαμάτας στον Ταϋγετο – Μια ιστορική σύναξη στον Ταΰγετο.

Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το διαδίκτυο και όσο περνά ο καιρός αποκτά μεγάλη διάσταση είναι η σύναξη στις 7 Ιουλίου στις Σιλίμποβες  για παλαιούς κατασκηνωτές και παραθεριστές αλλά και φίλους του Ταΰγετου και σε όσους θέλουν να «απολαύσουν» την δασική αναψυχή στο βουνό.

Μετά από πολλές δεκαετίες οι παλαιότεροι  θα ξαναβρεθούν και θα θυμηθούν τη ζωή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην ευρύτερη περιοχή κοντά στο Τουριστικό, τις κατασκηνώσεις και τον οικισμό Σιλίμποβες ,με ήπιες περιηγήσεις σε σημεία που είναι ιδανικά για δασική αναψυχή και οικοτουρισμό για όλες τις ηλικίες

Οι κάτοικοι της Καλαμάτας και των χωριών φυσικά, κάτι δεκαετίας πριν ήξεραν πολύ καλά την αξία του δάσους και της εμπειρίας να αφιερώνεις μέρος των διακοπών σου σε αυτό. Στον Ταΰγετο, τόσο στο Δάσος της Βασιλικής όσο και στην περιοχή κοντά στις «Σιλίμποβες», εκατοντάδες Καλαματιανοί και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής περνούσαν σε καλύβες τα καλοκαίρια τους, συλλέγοντας μοναδικές εμπειρίες από ένα άθικτο φυσικό περιβάλλον.

 

Παράλληλα, λειτούργησαν και πολλές παιδικές κατασκηνώσεις, που αποτέλεσαν και μια μορφή μύησης από μικρή ηλικία στην αξία του βουνού. Μπορεί τότε η έννοια της ολιστικής προσέγγισης να μην είχε κάνει την εμφάνισή της, όπως και ο όρος μάρκετινγκ, όμως και ταβέρνες υπήρχαν, και υπαίθρια πωλητήρια τοπικών προϊόντων έβρισκες, και διαδρομές αναψυχής υπήρχαν, μέσα από τους φροντισμένους δασικούς δρόμους Δυστυχώς, σήμερα αυτή η μεγάλη επαφή του μέσου πολίτη με το βουνό έχει εξαϋλωθεί.

Οι καταστροφικότερες φωτιές στον Ταΰγετο δεν είναι τυχαίο , συνέβησαν την εποχή που το βουνό σχεδόν εγκαταλείφθηκε ή άρχισε να αγνοείται. Όμως, ο Ταΰγετος στέκει ακλόνητος, γεμάτος γραφικά χωριά, ταβέρνες, αξιοθέατα, εκκλησιαστικά μνημεία και γεφύρια και, φυσικά, πολλούς άνετους δασικούς δρόμους για περιήγηση όλης της οικογένειας.

Μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει ο σημερινός κάτοικος της Καλαμάτας, αν εντάξει στο πρόγραμμα των περιηγήσεών του τα χωριά του Ταΰγετου, τα μονοπάτια και την επαφή με ένα μοναδικό και σπάνιο περιβάλλον.

Αυτή η σύναξη θα αποτελέσει την αφορμή για την επιστροφή ή και την στροφή των ανθρώπων των αστικών κέντρων στον Ταΰγετο με τα γραφικά και φιλόξενα χωριά, όπου δραστήριοι σύλλογοι διοργανώνουν πολύ σημαντικές δράσεις.

Η σύναξη γίνεται υπο τη μέριμνα της πεζοπορικής βιωματικής ομάδας «Τα Γεράκια» και του πολιτιστικού συλλόγου Απανταχού Λαδαίων, με ελεύθερη συμμετοχή και σημείο συνάντησης το Τουριστικό Ταϋγετου την Κυριακή 7 Ιουλίου στις 10:30 π.μ. πληροφορίες 6986834829 6945568387

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More