TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΙΝΕΜΑ

Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας – Αφιέρωμα στον Περουβιανό σκηνοθέτη Roberto Bonilla

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας με χαρά ανακοινώνει τη συνέχιση της επιτυχημένης συνεργασίας του με το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας (FeCHA). Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, το Κέντρο θα φιλοξενήσει δύο προβολές στον πεζόδρομο της Κουτσομητοπούλου, στο Στέκι του Κέντρου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Συγκεκριμένα:
Αφιέρωμα στον Περουβιανό σκηνοθέτη Roberto Bonilla
Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, στις 21:00, θα παρουσιαστεί το αφιέρωμα στον καταξιωμένο Περουβιανό σκηνοθέτη Roberto Bonilla, έναν εξαιρετικό σκηνοθέτη και σεναριογράφο που έχει γυρίσει ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, ταινίες κινουμένων σχεδίων και ταινίες μυθοπλασίας. Το κινηματογραφικό του έργο απεικονίζει πώς ήταν να γυρίζεις ταινίες στο Περού στις δεκαετίες του ’80 και του ’90 και αποτελεί σημαντική συμβολή στην οπτικοακουστική κληρονομιά και την ιστορία του περουβιανού κινηματογράφου.  Το αφιέρωμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Περού στην Ελλάδα.
Θα προβληθούν οι ταινίες του:
ΕΙΝΑΙ Ο ΑΜΑΔΟΡ / ES AMADOR (1979, 12′)
Στο ρυθμό του βιολιού και του cajón, το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει μέρος της ζωής του Αφρο-Περουβιανού μουσικού και χορευτή zapateado Αμαδόρ Μπαγιουμπρόσιο, γνωστός στους φίλους του ως «Champita».
ΑΓΡΙΟ & ΓΛΥΚΟ ΖΑΧΑΡΟΚΑΛΑΜΟ / CAÑA BRAVA, CAÑA DULCE (1980, 13′)
Βασισμένο στην ποιητική αφήγηση “Hay Si, Santiago Paisi”, του Cesar Calvo, ένας αρδευτής από τον περουβιανό βορρά σπέρνει τη άγρια καλαμιά και θερίζει την γλυκιά καλαμιά.
LAZEROS (1990, 10′)
Στο Ούκουπε του Τσικλάγιο, υπήρχε η συνήθεια των ιππέων να βγαίνουν να πιάσουν άγρια γαϊδούρια που κατέβαιναν από τη χαράδρα των ορεινών περιοχών στις πεδιάδες, σε αναζήτηση φρέσκων βοσκοτόπων. Ο δάσκαλος Ουρίτα είναι υπεύθυνος για την κατασκευή των δερμάτινων λασών- την περίπολο διοικούν ο Χάιμε Ρίβας, ο καλύτερος Lazerote, και ο Σεγκούντο Ριβέρα, το πιο γρήγορο λάσο στον κόσμο.
 
ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΟΝΕΙΡΟ / EL TERCER SUEÑO (1987, 10′)
Σε μια ερημική παραλία, δύο ιππότες του 17ου αιώνα μονομαχούν για την τιμή μιας όμορφης γυναίκας του 20ού αιώνα.
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ / AL TOQUE DE QUEDA (1987, 9′)
Ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους που αφηγείται, σε κωμικό τόνο, τις περιπέτειες και τις κακοτοπιές ενός χαρακτήρα που πυροβολείται κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας, η οποία έχει επιβληθεί για να σταματήσει το κύμα βίας που συγκλονίζει τη χώρα από την τρομοκρατική ομάδα «Φωτεινό Μονοπάτι».
PM López (1999, 16′)
Ταινία μικρού μήκους που, με μαύρο χιούμορ, απεικονίζει τη ζωή ως ριάλιτι.
Οι ταινίες θα προβληθούν στην πρωτότυπη γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους.
Diversidad 2024: Προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ «Η Εξέγερση, La Revuelta» 84′
Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, στις 21:00, θα προβληθεί το  το μεξικανικό ντοκιμαντέρ  «Η Εξέγερση, La Revuelta» (2022) της Lucero González. Ένα κινηματογραφικό ταξίδι όπου θα γνωρίσουμε το μεγάλο στοίχημα των πενήντα χρόνων ζωής του φεμινιστικού ακτιβισμού μιας ομάδας γυναικών που ενώθηκαν για να κάνουν μια εξέγερση για να δουν τις αλλαγές στις νεότερες γενιές.
Η ταινία προβάλλεται με υπότιτλους στα ελληνικά και αγγλικά. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Μεξικού και του Instituto Mexicano de Cinematografía (IMCINE).
Χώρος: Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, Κουτσομητοπούλου 6
Προσέλευση: 20:30
Ωρα έναρξης: 21:00
Είσοδος: Δωρεάν

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More