TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

«Κύπρος 1974 Μνήμες και Τιμή» – Εκδήλωση στην Καλαμάτα, 50 χρόνια μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση μνήμης για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι εν ζωή Μεσσήνιοι αγωνισθέντες κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, προβλήθηκαν βίντεο-ντοκουμέντα από την εισβολή που επιμελήθηκε ο ΡΙΚ, και ακούστηκαν και οι μαρτυρίες Μεσσήνιων που πολέμησαν κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ενώ συμμετείχε και το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας με κυπριακά τραγούδια.  Ομιλητές της βραδιάς ήταν ο καθηγητής Γεωπολιτικής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Κώστας Γρίβας, και ο Στρατηγός Δημόκριτος Ζερβάκης.

“Είμαστε όμως εδώ και για να τιμήσουμε αυτούς που υπερασπίστηκαν με ανδρεία και αυταπάρνηση την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Κύπρου, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους. Οι θυσίες και ο ηρωισμός τους αποτελούν φωτεινά παραδείγματα πατριωτισμού και υπό την έννοια αυτή η σημερινή εκδήλωση αποτελεί μια ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης και τιμής προς αυτούς τους γενναίους συμπολίτες μας”, ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, συμπληρώνοντας πώς

“Σήμερα, θυμόμαστε και τιμούμε όχι μόνο τους πεσόντες αλλά και τους επιζώντες. Όλους εκείνους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και έδωσαν μάχη για την Πατρίδα. Και είναι χρέος μας να διατηρούμε ζωντανή τη συλλογική μνήμη.Το σύνθημα «Δεν Ξεχνώ» ήταν,είναι και θα είναι πάντα επίκαιρο!”

Την τιμητική εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Μεσσηνίας, το τμήμα HJ-07 “Παπαφλέσσας” ΑΗΕΡΑ Μεσσηνίας και ο Δήμος Καλαμάτας.

Οι αγωνιστές που τιμήθηκαν είναι οι ακόλουθοι: Παναγιώτης Καραχάλιος (Υπολ/γος), Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος (Ανθ/γος), Γεώργιος Θεοδωρακόπουλος (Ανθ/γος), Ιωάννης Μερκούρης (Ανθ/γος), Βασίλειος Πετρόπουλος (Σημ/ρος), Αλέξανδρος Φούτσης (Αρχ/μνιας), Ανδρέας Ανατολίτης (Λοχίας), Νικόλαος Αργυρόπουλος (Λοχίας), Χρήστος Γεωργουλέας (Λοχίας), Δημήτριος Γιάνναρος (Λοχίας), Νικόλαος Κάβδας (Λοχίας), Γεώργιος Μαυραέας (Λοχίας), Ιωάννης Μιχάλακας (Λοχίας), Χρήστος Μάραντος (Δ/νεας), Δημήτριος Αβδίκος (Στ/της), Παναγιώτης Αφαλής (Στ/της), Σωτήριος Γαλάνης (Στ/της), Διονύσιος Γιαννόπουλος (Στ/της), Γεώργιος Δίπλαρης (Στ/της), Βασίλειος Καραγιάννης (Στ/της), Ιωάννης Καρκατζούλης (Στ/της), Χρήστος Κούμπλας (Στ/της), Κωνσταντίνος Κουκής (Στ/της), Αριστομένης Κολλάτος (Στ/της), Αθανάσιος Μητσέας (Στ/της), Μιχάλης Μοντάλδος (Στ/της), Γεώργιος Μπατσικούρας (Στ/της), Κωνσταντίνος Μπρούμας (Στ/της), Ανδρέας Οικονομόπουλος (Στ/της), Αργύρης Παναγιωτακόπουλος (Στ/της), Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος (Στ/της), Σωτήριος Τσιαμάντας (Στ/της), Κωνσταντίνος Φιλανδριανός (Στ/της).

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More