TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας : Εικαστικό φεστιβάλ The Pleasant effect: Αn Annual Marathon of Live & Visual Acts

Το Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας θα συμμετάσχει  στο εικαστικό φεστιβάλ The Pleasant effect: Αn Annual Marathon of Live & Visual Acts στο κάστρο των παραμυθιών στον Αγρίλη, την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024, που διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Greece in USA με την συνεργασία του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών «Ο Πυρσός».

Συντονίστρια του φεστιβάλ είναι η εικαστικός Σωζίτα Γκουντούνα, με καταγωγή από την Τριφυλία.

Συγκεκριμένα, το Παράρτημα θα πάρει μέρος στο διαδραστικό παιχνίδι The Place of the Κing is for Εveryone  και γι΄αυτό προσκαλεί τα παιδιά και τους γονείς τους να συμμετάσχουν στο ομαδικό παιχνίδι «Τζαμί».

Σύμφωνα με την εικαστικό Μαριλένα Αλιγιζάκη, εμπνεύστρια και συντονίστρια της συγκεκριμένης δράσης, «με αφορμή την έκθεση The Pleasant effect παίζουμε ξανά παιχνίδια που έχουν εξαφανιστεί και είναι συνυφασμένα με την έννοια του δημόσιου χώρου και την παιδική ηλικία.

Ως αναφορά εδώ χρησιμοποιείται το παιχνίδι Τζαμί ως μια καλλιτεχνική διαδικασία προσθέτοντας τη μη παραγωγική ιδιότητα του στη τέχνη. Το καλλιτεχνικό έργο The Place of the Κing is for Εveryone αντιμετωπίζεται ως ένα αντι-έργο, μη παραγωγικό δηλαδή έργο, που όμως μέσα από την ίδια τη διαδικασία του παιχνιδιού σχολιάζει τον υπάρχοντα δημόσιο-κοινόχρηστο χώρο που φαίνεται να έχει αλλάξει άρδην τις τελευταίες δεκαετίες, εξαιτίας των κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών συνθηκών». Οι οδηγίες του παιχνιδιού θα δοθούν την ίδια μέρα στους συμμετέχοντες.

 

Το ωράριο λειτουργίας του Παραρτήματος την Παρασκευή 12 Ιουλίου είναι 09:00 με 11:30.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More