LIFE IN THE CITY TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας – 82η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση 19 έως 21 Ιουλίου

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα συμμετάσχει στην 82η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση που θα διεξαχθεί στο ορειβατικό καταφύγιο Δίρφυος “Μιχάλης Νικολάου¨ από 19 έως 21 Ιουλίου 2024.

Η φετινή γιορτή, θα είναι μια γιορτή των βουνών, μια γιορτή του φυσικού περιβάλλοντος. Έννοιες όπως ορειβασία και φυσιολατρία είναι ταυτόσημες, καθώς ο ορειβάτης δε μπορεί να  είναι κατακτητής των ορέων παρά λάτρης αυτών. Για εμάς η προστασία των Ελληνικών βουνών απέναντι στην αλόγιστη και βίαιη βιομηχανοποίηση, αποτελεί υποχρέωση κάθε ορειβάτη – ορειλάτρη.

Εδώ στην Εύβοια των 701 ανεμογεννητριών σε λειτουργία και των καμένων εκτάσεων της πρώτης μέγα-πυρκαγιάς της Ελλάδας, σας περιμένουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί (σ)το αισθητικό φυσικό περιβάλλον της Στενής Δίρφυος. Ένα οικοσύστημα -το τελευταίο της Εύβοιας- που απειλείται άμεσα με μόνιμες αλλοιώσεις βιομηχανικής κλίμακας, τόσο στο δασικό όσο και στο αλπικό πεδίο.

Πρόγραμμα:

Παρασκευή 19 Ιουλίου: Αναχώρηση ώρα 15:00 από τα γραφεία του συλλόγου, άφιξη στο καταφύγιο ΕΟΣ Χαλκίδας και τακτοποίηση σε σκηνές γύρω από το καταφύγιο σε υψόμετρο 1.100 μέτρα, δείπνο, ορειβατικά δρώμενα

Σάββατο 20 Ιουλίου: Το πρωί πεζοπορία στην ψηλότερη κορυφή της οροσειράς Δίρφης, την κορ. “Δέλφι” (1.743μ.). Το απόγευμα έναρξη εκδηλώσεων: χαιρετισμοί, φαγητό και ζωντανή μουσική.

Κυριακή 21 Ιουλίου: Πεζοπορία με εκκίνηση το καταφύγιο και κατάληξη το χωριό Στρόπωνες για το κλείσιμο της Π.Ο.Σ., μουσικές & χορευτικές εκδηλώσεις.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: Κώστας Κωνσταντόπουλος (6942233010)

Κόστος συμμετοχής: 45 ευρώ

Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More