LIFE IN THE CITY TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Σ.Π.Ο.Κ. ”Ο Ευκλής”: Οι ορειβάτες του Συλλόγου Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” εξόρμησαν στον Νομό Φθιώτιδας

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, 6 και 7 Ιουλίου, οι ορειβάτες του Συλλόγου Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” εξόρμησαν στον Νομό Φθιώτιδας, για να περπατήσουν και να γνωρίσουν τις ομορφιές του όρους Οίτη.
Το διήμερο πρόγραμμα περιελάμβανε την 1η ημέρα πεζοπορία στο ”Μονοπάτι των Φαρμακίδων” με τους εντυπωσιακούς δυο καταρράκτες λίγο πιο έξω από το χωριό Υπάτη.
Την 2η ημέρα περπάτησαν στο ”Μονοπάτι των Σιδηροδρομικών” πάνω από το φαράγγι του Ασωπού και στη συνέχεια απόλαυσαν μια εντυπωσιακή ποταμοδιάσχιση κολυμπώντας στις βάθρες και στα δροσερά νερά του Ασωπού ποταμού.
Το φαράγγι του Ασωπού είναι ένα στενό πέρασμα ανάμεσα στις βουνοπλαγιές της Οίτης και του Καλλιδρόμου και οδηγεί τα νερά της Ανατολικής Οίτης στο Σπερχειό ποταμό και μέσω αυτού στο Μαλιακό Κόλπο.
 Επόμενη προγραμματισμένη δράση είναι το προσεχές Σαββατοκύριακο (13-14/7ου), νυχτερινή ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή του Ταϋγέτου, στον Προφήτη Ηλία στα 2.407 μ. υψόμετρο, για να θαυμάσουν το ”Φαινόμενο της Πυραμίδας”.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More