TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΙΝΕΜΑ

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ “Αποχαιρετισμός στα Όπλα” σε μια βραδιά αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, στο πλαίσιο τής αδιάλειπτης υποστήριξής του στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ “Αποχαιρετισμός στα Όπλα” (A Farewell to Arms) του Ιρανού σκηνοθέτη Amirhossein Karbakhsh Ravari.
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, στις 9 μ.μ. στον πεζόδρομο τής οδού Κουτσομητοπούλου 6, στην Καλαμάτα.
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει ένα πορτρέτο του Γιάσερ Αραφάτ, εμβληματικής φυσιογνωμίας του Παλαιστινιακού αγώνα, εξερευνώντας την ιστορία του παλαιστινιακού λαού μέχρι το 2003 και την πορεία προς την επιβολή ειρήνης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
Ο Γιάσερ Αραφάτ, ηγέτης της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), ήταν μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, αγαπητός από πολλούς Παλαιστίνιους, αμφισβητούμενος από άλλους, και μισητός από το Ισραήλ. Η ταινία εξετάζει τη ζωή και την πολιτική του πορεία, από την ίδρυση της PLO το 1964 έως τον θάνατό του το 2004, φωτίζοντας τις σημαντικότερες στιγμές του παλαιστινιακού αγώνα, όπως την Πρώτη Ιντιφάντα (1987-1993) και τις Συμφωνίες του Όσλο (1993). Μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό, η ταινία σκιαγραφεί το πορτρέτο ενός χαρισματικού ηγέτη που αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για την ανεξαρτησία της Παλαιστίνης.
Παράλληλα, αναδεικνύει τα αδιέξοδα και τις αντιφάσεις της ειρηνευτικής διαδικασίας, θέτοντας ερωτήματα για το μέλλον της περιοχής.
Η προβολή έρχεται ως συνέχεια της εκδήλωσης τής Παρασκευής 12 Ιουλίου, με την συζήτηση επί τής ανάγνωσης τού βιβλίου “Απειρόγωνο” του Κόλουμ ΜακΚάν και την προβολή του ντοκιμαντέρ “Shalom – Salaam – Peace” τής Αλεξίας Τσούνη, που εστιάζει στον πόλεμο στη Γάζα και την ανάγκη για ειρήνη και συνύπαρξη στην περιοχή, αποτελώντας  μια ακόμα έκφραση της αλληλεγγύης μας προς τον παλαιστινιακό λαό, ο οποίος συνεχίζει να βιώνει τις συνέπειες ενός μακροχρόνιου και επώδυνου πολέμου, που έχει στοιχίσει αμέτρητες ζωές και έχει προκαλέσει τεράστια καταστροφή.
A Farewell to Arms | Αποχαιρετισμός στα όπλα
Σκηνοθεσία: Amirhossein Karbakhsh Ravari
Παραγωγή: Alireza Montazeri
Έρευνα: Mohsen Faezi
Μοντάζ: Rasoul Ansari
Παραγωγή: Ιράν
Διάρκεια: 83′
Υπότιτλοι: Ελληνικοί
Ώρα προσέλευσης: 20:30
Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος Ελεύθερη

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More