TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΙΝΕΜΑ

Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας : ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η’ ΝΑ ΜΗΝ ΖΕΙ – TO BE OR NOT TO BE – ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ

Το 1996 η ταινία επιλέχθηκε από την Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου ως πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική. Το 2000 το Ινστιτούτο Αμερικανικού Κινηματογράφου κατέταξε την ταινία στη λίστα με τις 50 καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών.

Την περίοδο της εισβολής των Γερμανών στην Πολωνία μια ομάδα ηθοποιών εκμεταλλεύεται τις ικανότητες της μεταμφίεσης και της υποκριτικής προκειμένου να σταματήσουν ένα προδότη, ο οποίος προτίθεται να καταδώσει τα ονόματα των αντιστασιακών στον εχθρό.
Κομψοτέχνημα του κλασικού Χόλιγουντ και σπουδαία αντιπολεμική σάτιρα γυρισμένη καταμεσής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου χάρη στα κότσια και το αστείρευτο ταλέντο του Έρνστ Λιούμπιτς. Ο χειρισμός των ισορροπιών είναι εκπληκτικός, με τον σκηνοθέτη να προσδίδει αδιόρατη διηγηματική ρευστότητα στο ύφος της ταινίας, η οποία ξεκινά ως σπιρτόζικη κομεντί, εξελίσσεται σε αγχωτικό θρίλερ και ολοκληρώνεται ως κατάμαυρη κωμωδία που ειρωνεύεται τον παραλογισμό του πολέμου. Όλα αυτά χωρίς να λείπει ο ευφυής σαρκασμός για τις αντιζηλίες των ηθοποιών και το ονειροπαρμένο ταμπεραμέντο τους.
ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η’ ΝΑ ΜΗΝ ΖΕΙ – TO BE OR NOT TO BE
Comedy, Romance | 8+ | 1942 | En | 99’
σκηνοθεσία: Ernst Lubitsch
παίζουν: Carole Lombard, Jack Benny, Robert Stack
21:30 | Vista Marina, Σαλαμίνος 8, Μαρίνα Καλαμάτας | Είσοδος γενική 5 ευρώ, είσοδος 3 ευρώ για ανέργους και φοιτητές, ελεύθερη κάτω των 18

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More