TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΙΝΕΜΑ

Το Solar Cinema σήμερα Πέμπτη 25 Ιουλίου στο Πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας

Ο Ηλιακός Κινητός Κινηματογράφος τού Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας, παρουσιάζει δύο συγκλονιστικά ντοκιμαντέρ που εξερευνούν τις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 25 Ιουλίου, στις 21:30, στο Πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2024.
ΤΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Εκείνη τη Μέρα – Στρατής Βογιατζής, Δημήτρης Κούρτης (39’)
Στο ντοκιμαντέρ Εκείνη τη μέρα συνυφαίνονται η καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια το 2021 με την αναγέννηση και η συλλογική μνήμη του τόπου με τη δημιουργία μίας παράστασης μουσικού θεάτρου, όπως προέκυψε από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με κατοίκους της περιοχής. Ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στη σχέση ανθρώπινου και μη ανθρώπινου κόσμου.
Έβρος 17 μέρες μετά – Αθανάσιος Γιούμπασης (18’)
Το χρονολόγιο της φωτιάς που ξεκίνησε στις 19 Αυγούστου του 2023 και 17 μέρες μετά έγινε μεγαλύτερη πυρκαγιά που καταγράφηκε στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, αφήνοντας πίσω της 935.000 στρέμματα καμένης γης. Ο απολογισμός της πυρκαγιάς καταγράφεται με αεροφωτογραφίες, οι οποίες παρέχουν τη βέλτιστη δυνατή οπτικοποίηση.
Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια ευκαιρία να αναστοχαστούμε τις επιπτώσεις των πυρκαγιών στο περιβάλλον και τους ανθρώπους, αλλά και να αναδείξουμε την ανθεκτικότητα και την ελπίδα που γεννιούνται μέσα από τις στάχτες.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More