TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΙΝΕΜΑ

Κέντρο Δημιουργικού ντοκιμαντέρ Καλαμάτας: Το solar van πάει στον Άρι, αύριο Κυριακή 4 Αυγούστου

Για το Πάρκο Παμίσου στον Άρι βάζει πλώρη το solar van του Κέντρου Δημιουργικού ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, για να παρουσιάσει την Κυριακή 4 Αυγούστου το πολύ ιδιαίτερο ντοκιμαντέρ του Θάνου Κουτσανδρέα, “Λαϊκοί Βάρδοι – Στιγμές από τη ζωή τους και τη ζωή μας”.
Μέσα από την καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του Λαϊκοί βάρδοι, ο Πάνος Γεραμάνης παρουσιάζει τους σπουδαιότερους και συχνά ξεχασμένους ήρωες του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Καθημερινά, επί 16 συνεχόμενα χρόνια, ακούσαμε πλήθος από ανέκδοτες ιστορίες διάσημων τραγουδιστών και τραγουδιστριών, εκμυστηρεύσεις, αλλά και παρατράγουδα, που συνθέτουν τις μνήμες της χρυσής εποχής του ελληνικού πενταγράμμου.
Ο χαμογελαστός Πάνος Γεραμάνης, με την επιμονή και την αυταπάρνησή του, μας παρουσιάζει ένα παλίμψηστο της μουσικής λαϊκής μας παράδοσης, που συνοδεύεται από τις παιδικές του αναμνήσεις και τα πρώτα χρόνια της προσωπικής του πορείας στις εφημερίδες και στο ραδιόφωνο.
Ο σκηνοθέτης Θάνος Κουτσανδρέας γεννήθηκε στο Χαλάνδρι το 1956. Σπούδασε Μαθηματικός και παράλληλα ασχολήθηκε με την Φωτογραφία και την Μουσική. Το 1982 πήγε στο Παρίσι για μεταπτυχιακές σπουδές. Παράλληλα, σπούδασε ήχο και εικόνα στην École Supérieure de Réalisation Audiovisuelle. Iδρυτικό μέλος της κινηματογραφικής εταιρείας παραγωγής, Horme Pictures. Συμμετέχει σε διαφόρων ειδών μουσικές παραγωγές, κυρίως στην Ελληνική Ραδιοφωνία.
Σκηνοθεσία/σενάριο: Θάνος Κουτσανδρέας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος
Μοντάζ: Μιχάλης Καλλιγέρης, Θάνος Κουτσανδρέας
Ήχος: Αντώνης Σαμαράς
Παραγωγοί: Θάνος Κουτσανδρέας, Γιάννης Κωσταβάρας
Συμπαραγωγή: ΕΡΤ
Αφήγηση: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ηλέκτρα Γενατά
Παραγωγή: Ελλάδα 2023
Διάρκεια: 109′
* Η προβολή, εντάσσεται στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024 του Δήμου Καλαμάτας και προβάλλεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με τη δράση Προορισμός – Ταξίδι.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More