LIFE IN THE CITY TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Δήμος Οιχαλίας : Σειρά εκδηλώσεων στην κοινότητα Κόκλα

Αφιερωμένος στον πολιτισμό και τη διασκέδαση είναι ο Αύγουστος στην κοινότητα Κόκλα του Δήμου Οιχαλίας καθώς έχει προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων στην ευρύτερη περιοχή οι οποίες ξεκινούν απόψε 5 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα.

Τα μέλη του δραστήριου Εξωραϊστικού Συλλόγου Κόκλας θα προχωρήσουν σε καθαρισμό και δενδροφύτευση στην πλατεία του χωριού με την εκδήλωση να φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο: Καθαρίζουμε – Δενδροφυτεύουμε και γευόμαστε τους καρπούς τους.

Την Πέμπτη στις 8 Αυγούστου στις 8 το βράδυ στην πλατεία, στο γήπεδο πετάνκ,, όλοι όσοι επιθυμούν μπορούν να μάθουν και να παίξουν εδαφοσφαίριση, ένα παιχνίδι και άθλημα που παίζεται συνήθως με βαριές μεταλλικές σφαίρες. Την Παρασκευή 9 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στον χώρο δίπλα στο ποτάμι, θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με ήχους και μελωδίες απ’ όλη την Ελλάδα, ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια με το συγκρότημα «Τα παιδιά του μπερντέ». Το επόμενο πρωί, το Σάββατο 10 Αυγούστου θα καθαριστεί η πλατεία και τα παιδιά θα ζωγραφίσουν το δάπεδο με κιμωλίες, ενώ θα ακολουθήσει το εξαιρετικά διασκεδαστικό… μπουγέλο.

Την Κυριακή 11 Αυγούστου στις 8 το βράδυ στον αύλειο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου θα διοργανωθούν αθλοπαιδιές με τα παιδιά να παίζουν όπως παλιά και την επόμενη ημέρα, τη Δευτέρα 12 του μηνός, την ίδια ώρα, οι παλιοί θα δείξουν τον τόπο τους μέσω του πολιτισμού και της μαγειρικής.

Την Τρίτη 13 Αυγούστου στις 8 το βράδυ θα ανέβει παράσταση Θεάτρου Σκιών – Καραγκιόζης, ενώ ξεχωριστό την παραμονή Της Παναγίας στις 14 Αυγούστου, αναμένεται το παραδοσιακό πανηγύρι της περιοχής με το συγκρότημα «Ήχος του Νότου» και τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Ας αρχίσουν οι χοροί».

Την Παρασκευή 16 Αυγούστου θα διοργανωθεί πεζοπορία σε παλιό μονοπάτι (δεν έχει αποφασιστεί ακόμη πότε και ποιο ακριβώς) και τέλος, το Σάββατο 17 Αυγούστου στις 9 το βράδυ θα διοργανωθεί ένα πάρτυ επηρεασμένο από το ύφος της δεκαετίας του 80’ τόσο στα ρούχα, όσο και στη μουσική και οι παρευρισκόμενοι θα ξεφαντώσουν με χορό και καραόκε.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More