TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Σημαντική η πρόληψη κατά της εξάπλωσης της πανώλης – Χρήσιμες συμβουλές σε ειδική εκδήλωση στον Μελιγαλά

Τη Δευτέρα 12 Αυγούστου λήγουν τα προληπτικά μέτρα περιορισμού μεταφοράς και σφαγής ζώων για την αποφυγή  διασποράς της νόσου της πανώλης των αιγοπροβάτων, η οποία έχει εξαπλωθεί σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου επιβεβαιωμένα κρούσματα είχαμε μόνο στην Κορινθία, με τους εμπλεκόμενους φορείς να επαγρυπνούν καθώς οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι μεγάλοι. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί κάποιο κρούσμα, τα ζώα θα θανατώνονται με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ζωικό κεφάλαιο και τους κτηνοτρόφους που αντιμετωπίζουν ήδη, σωρεία προβλημάτων.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Οιχαλίας διοργάνωσε μια σημαντική ενημερωτική εκδήλωση στην οποία παρέστησαν πολλοί παραγωγοί. Οι κτηνοτρόφοι που συμμετείχαν έθεσαν καίρια ερωτήματα στους φορείς και έλαβαν χρήσιμες οδηγίες, καθώς η πρόληψη όσον αφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι μείζονος σημασίας. «Προσοχή». Αυτό ζήτησε κατά κύριο λόγο από όλους η Προϊσταμένη του Τμήματος Κτηνιατρικής Μεσσηνίας, Μαρία Κωταντούλα, η οποία κάλεσε τους κτηνοτρόφους να μην εντάξουν νέα ζώα στα κοπάδια τους ή έστω να τα έχουν σε καραντίνα, αφού τα συμπτώματα της νόσου δεν είναι πάντα εμφανή και σίγουρα, όχι άμεσα ορατά, σημειώνοντας πως πρέπει να είμαστε μπροστά από το νόσημα και να μην… τρέχουμε πίσω από αυτό. Στην ίδια κατεύθυνση και οι αναφορές του κτηνιάτρου Χαράλαμπου Παπαϊωάννου ο οποίος παρέθεσε αναλυτικά τα μέτρα βιοασφάλειας, καθώς και εκείνες της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Έφης Γεωργακοπούλου που συνέστησε να είναι όλοι πολύ προσεκτικοί.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, που επεσήμανε πως γίνονται εντατικοί έλεγχοι τονίζοντας πως η νόσος δε μεταδίδεται μέσω των προϊόντων, αλλά και ο Αντιδήμαρχος Οιχαλίας Κώστας Δημητρακόπουλος που συντόνισε τη συζήτηση και ευχαρίστησε τους ειδικούς για την ενημέρωση και τις συμβουλές τους.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More