TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΙΝΕΜΑ

Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας : “Μπίσμα” του Τάσου Γεωργίου στις 18 Αυγούστου στο Προσήλιο

To Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας κι ο Κινητός Ηλιακός Κινηματογράφος, σε συνεργασία με το Δήμο Δυτικής Μάνης, πιστοί στο ραντεβού τους κι ενισχύοντας έτσι την πολιτιστική αποκέντρωση, φέρνουν και αυτό το καλοκαίρι τη μαγεία του κινηματογράφου τεκμηρίωσης στις πόλεις και τις κοινότητες της περιοχής.
Πρώτη στάση το Προσήλιο στις 18 Αυγούστου, κάτοικοι και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ταινία “Μπίσμα” του Τάσου Γεωργίου, από το πρόγραμμα του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Δράσης Προορισμός – Ταξίδι.
Μπίμσα: Το υπόγειο, το κελάρι, εκεί που φυλάμε όσα θέλουμε να διατηρηθούν στο χρόνο. Οι Καλαρρύτες (εκεί που τα ύδατα ρέουν καλώς), τόπος ορεινός, στις κορυφές της Πίνδου, περήφανος, ακμαίος στα χρόνια της τουρκοκρατίας. Οι λιγοστοί πλέον κάτοικοι κρατούν γερά τις παραδόσεις, ασκώντας επαγγέλματα που σύντομα θα εκλείψουν, χωρίς την προοπτική διαδοχής.
Σκηνοθεσία: Τάσος Γεωργίου
Σενάριο: Νατάσα Μποζίνη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Μήτσης, Τάσος Γεωργίου
Μοντάζ: Τασος Γεωργίου, Μιχάλης Τζαρής, Κωνσταντίνος Αδρακτάς
Ήχος: Λευτέρης Δούρος
Μουσική: Άρης Τριφέρης
Παραγωγός: Τάσος Γεωργίου
Παραγωγή: Ελλάδα 2023
Διάρκεια: 64′

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More