TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΙΝΕΜΑ

Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας : “Πορτραίτο του συλλέκτη σε ώριμη ηλικία” σήμερα 19 Αυγούστου

To Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας κι ο Κινητός Ηλιακός Κινηματογράφος, σε συνεργασία με το Δήμο Δυτικής Μάνης, πιστοί στο ραντεβού τους κι ενισχύοντας έτσι την πολιτιστική αποκέντρωση, φέρνουν και αυτό το καλοκαίρι τη μαγεία του κινηματογράφου τεκμηρίωσης στις πόλεις και τις κοινότητες της περιοχής.
Τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, επόμενη στάση τα Τσέρια, όπου κάτοικοι και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το ντοκιμαντέρ “Πορτραίτο του συλλέκτη σε ώριμη ηλικία” του Παναγιώτη Ευαγγελίδη (56’) από το πρόγραμμα του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Δράσης Προορισμός – Ταξίδι.
Όταν ήταν τεσσάρων χρονών, η Μαρία Κάλλας τον πήρε και τον χόρεψε στην αγκαλιά της. Στα είκοσί του, και αφού εκείνη είχε πια «φύγει», άρχισε να την ανακαλύπτει και να εκστασιάζεται. Δεν πήγε ποτέ του διακοπές, κάθε δραχμή και ευρώ που έβγαζε, πήγαινε σε ηχογραφήσεις, βιβλία, φωτογραφίες, αφίσες, προγράμματα δικά της, άλλωστε τα λεφτά δεν περίσσευαν. Παράλληλα με τη δική του ζωή, με τις διπλές δουλειές που έκανε για να τα βγάλει πέρα, με τις ατυχίες, τις ερωτικές απογοητεύσεις, τους ζηλόφθονους φίλους, το ατύχημα που του στοίχισε δέκα εγχειρήσεις και μια αναπηρία, μεγάλωνε και η συλλογή. Στοιχειωμένος από τις δύο γυναίκες της ζωής του, την πρόωρα χαμένη μητέρα του και την Ντίβα, διαρκή αναφορά και δόξα του, μεγάλωσε και ολοκληρώθηκε κι αυτός μαζί με την συλλογή του.
Σκηνοθεσία, σενάριο, διεύθυνση φωτογραφίας: Παναγιώτης Ευαγγελίδης
Μοντάζ: Αθήνα Μπουτάρη-Λαλαούνη
Ήχος: Παναγιώτης Ευαγγελίδης, Περσεφόνη Μηλιού
Παραγωγός: Λεωνίδας Λιάμπεης
Συμπαραγωγή: Εθνική Λυρική Σκηνή
Παραγωγή: Ελλάδα 2023
Διάρκεια: 56′
Ομιλούμενη γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικοί

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More