TOP NEWS ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Βραδιά κουκλοθεάτρου αύριο Τρίτη 27 Αυγούστου στην πλατεία του Μελιγαλά

Μια βραδιά ξεχωριστή αφιερωμένη στα παιδιά διοργανώνεται αύριο στις 21:00 στην πλατεία του Μελιγαλά. Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας ανεβάζει την παράσταση κουκλοθεάτρου με το έργο του μουσικοθεατροπαιδαγωγού  Βασίλη Αναγνώστου «Ο Κούκος αηδόνι».

Μια παράσταση που ήρωές της είναι πουλιά που μιλάνε με ανθρώπινη λαλιά. Ένα αηδόνι, ένας κούκος, 2 σουσουράδες, 3 αηδονάκια, ένα κουκάκι, μια κουκουβάγια και ένας κούκλος αφηγητής που διηγείται την ιστορία του μωρού του κούκου που οι γονείς του τεμπέλιαζαν και το έβαλαν στη φωλιά του αηδονιού να το κλώσει και να το μεγαλώσει. Όταν όμως μεγάλωσε και βραβεύτηκε, θέλησαν να το διεκδικήσουν  για παιδί τους . Έτσι τέθηκε το ερώτημα από τη δικαστίνα  κουκουβάγια ποιανού είναι το παιδί ; Αυτού που το γέννησε ή αυτού που το μεγάλωσε, το έθρεψε και το αγάπησε; Μια ιστορία με χιούμορ, μουσική και τραγούδια που θίγει το ζήτημα της υιοθεσίας, του διαφορετικού που συμβιώνει ανάμεσα σε ανόμοια πλάσματα και το μπούλινγκ που μπορεί να υποστεί από την κοινωνία, ενώ παράλληλα προβάλλει το σεβασμό στη διαφορετικότητα, την οικογενειακή αγάπη, τη φιλία  και τη δικαιοσύνη.

 

Συγγραφέας: Βασίλης Αναγνώστου

Μουσική – τραγούδια: Βασίλης Αναγνώστου

Διασκευή κειμένου: Λέττα Πετρουλάκη

Κουκλοκατασκευές και σκηνικά: Λέττα Πετρουλάκη

Τις κούκλες εμψυχώνουν οι:  Φανή Αλεξανδρίδη, Φένια Εξακουστίδου, Γιώτα Κουτσοδημητροπούλου, Κατερίνα Παχτίτη και Λέττα Πετρουλάκη.

Καλλιτεχνικός σύμβουλος: Ηρώ Θεοδώρου.

Τεχνική υποστήριξη: Πόπη Μαυρεα.

Διάρκεια παράστασης: 35 λεπτά

Ηλικία θεατών: 3+ ετών

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More