TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ

Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας : Ολοκληρώνουν το συναυλιακό πρόγραμμα με την Lau Noah, για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Σήμερα, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας ολοκληρώνουν τη σειρά συναυλιών τους με μία προσέγγιση εντελώς διαφορετική από την κλασική μουσική: η Lau Noah, με έδρα τη Νέα Υόρκη, ενσαρκώνοντας την τελευταία λέξη της ανεξάρτητης σύγχρονης τραγουδοποιίας, θα εμφανιστεί σε μια σόλο συναυλία, με πρωτότυπες συνθέσεις για κιθάρα και φωνή, για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Τρίτη 10.09.2024, 21:00, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (μεγάλη αίθουσα) – ΕΙΣΟΔΟΣ 10/5 €
Lau Noah in concert
Πρωτότυπες συνθέσεις για κιθάρα και φωνή
«Από την καρδιά της Καταλονίας μέχρι τους ζωντανούς δρόμους της Νέας Υόρκης, η Lau Noah γοητεύει ως αυτοδίδακτη τραγουδοποιός και βιρτουόζος κιθαρίστα, εμπλουτίζοντας με την ανεξάρτητη τέχνη της κάθε εμφάνισή της».
Η Noah έχει επαινεθεί από διακεκριμένους μουσικούς – από τη Phoebe Bridgers μέχρι τον Jackson Browne – για τις ποιητικές της συνθέσεις και την αριστοτεχνική αντίστιξη κιθάρας-φωνής στη μουσική της. Η Noah πραγματοποίησε μια συναυλία της σειράς “Tiny Desk Concert” τον Φεβρουάριο 2019, καθιστώντας τήν την πρώτη Καταλανή που εμφανίζεται στη διάσημη αυτή σειρά. Πανεπιστήμια της Ivy League και ωδεία σε όλο τον κόσμο την προσκαλούν να διδάξει σεμινάρια και masterclasses λόγω της μοναδικής της προσέγγισης στην κιθάρα και τη σύνθεση.
Έχει γράψει μουσική σε πολλές βραβευμένες ταινίες και έχει εμφανιστεί με μουσικούς όπως οι Jacob Collier, Gavin Degraw και Chris Thile, με τους οποίους περιόδευσε στην Ευρώπη ως opening act. Το φθινόπωρο του 2023, άνοιξε την περιοδεία του Ben Folds στο Ηνωμένο Βασίλειο, παίζοντας σόλο στο Royal Albert Hall και σε άλλα ιστορικά θέατρα. Κυκλοφόρησε το πρώτο της LP «A Dos» στις 12 Ιανουαρίου 2024 με μερικούς από τους πιο επιδραστικούς μουσικούς της εποχής μας, μεταξύ άλλων: Jorge Drexler, Sílvia Pérez Cruz, Jacob Collier, Gaby Moreno και Cécile Mclorin Salvant.
Τρίτη 10.09.2024, 21:00, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (μεγάλη αίθουσα) 
ΕΙΣΟΔΟΣ 10/5 €

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More