TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Υπέρ της απονομής του Μεταλλίου Τιμής και Ευποιίας του Δήμου Καλαμάτας στον Σταύρο Ξαρχάκο από το Δημοτικό Συμβούλιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την 22η/2024 συνεδρίασή του χθες Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024, ομόφωνα αποφάσισε υπέρ της απονομής του Μεταλλίου Τιμής και Ευποιίας του Δήμου Καλαμάτας στον μουσικοσυνθέτη και μαέστρο Σταύρο Ξαρχάκο.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την εισήγηση (δείτε ΕΔΩ) το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμάτας με την αναγγελία από τον Δήμαρχο ότι ο Μουσικοσυνθέτης και Μαέστρος Σταύρος Ξαρχάκος θα επισκεφτεί την πόλη μας και θα παρουσιάσει συναυλία στο πλαίσιο της τελετής των εγκαινίων του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας αποφάσισε ομόφωνα όπως απονεμηθεί η Τιμητική Διάκριση του ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ ΤΙΜΗΣ και ΕΥΠΟΙΙΑΣ του Δήμου της Καλαμάτας στον Μουσικοσυνθέτη και Μαέστρο Σταύρο Ξαρχάκο ως ένδειξη βαθύτατης τιμής προς το πρόσωπό του για την προσφορά του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό από το σύνολο των συνδημοτών μας.

Σε τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η προσφορά του στον ελληνικό πολιτισμό είναι ανεκτίμητη. Έχει συμβάλει σημαντικά στη διάδοση της ελληνικής μουσικής στο εξωτερικό, προβάλλοντας με τον δικό του τρόπο τη μοναδική μας παράδοση και την ιδιαίτερη μουσική ταυτότητα της Ελλάδας.

Επιπλέον, δεν πρέπει να παραλείψουμε το ήθος του ως καλλιτέχνη και ανθρώπου. Ο Σταύρος Ξαρχάκος, παρά τη διεθνή του αναγνώριση, παραμένει σεμνός και αφοσιωμένος στην τέχνη του. Πάντα αναζητά το αυθεντικό και το ουσιαστικό, διατηρώντας τις αξίες που αποτελούν τον πυρήνα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Γι’ αυτούς τους λόγους, προτείνουμε να απονείμουμε στον Σταύρο Ξαρχάκο το μετάλλιο τιμής και ευποιίας, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την ανεκτίμητη προσφορά του στη μουσική και τον πολιτισμό μας».

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More