LIFE IN THE CITY TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟΥΜΠΑ: Ένα καταφύγιο άγριας ζωής στον Δήμο Μεσσήνης!

Στόχος η Ανάδειξη και διαφύλαξη για την ομάδα  «Τα Γεράκια».
Το καταφύγιο  άγριας ζωής ΤΟΥΜΠΑ   που καταλαμβάνει γεωγραφικά τα χωριά Πολίται, Κεφαλόβρυσο-Πλατανόβρυση-Κουτήφαρη και Χορεύτρα του Δήμου Μεσσήνης έχουν συμπεριλάβει σε  πλάνο δράσεων τους για την προστασία και την ανάδειξη του, η πεζοπορική βιωματική ομάδα «Τα Γεράκια».
  Όπως όλα τα καταφύγια Άγριας Ζωής στην Ελλάδα έτσι και το συγκεκριμένο έχει ιδιαίτερη αξία για την  ανάπτυξη  της άγριας χλωρίδας αποτελεί βιότοπο αναπαραγωγής, διατροφής, διαχείμασης ειδών της άγριας πανίδας. Η διαφύλαξη της περιοχής από οποιαδήποτε κατάχρηση και η προστασία από τις πυρκαγιές αποτελεί μέλημα όλων όσων ζουν στη περιοχή αλλά και όσων στοχεύουν στην αναγέννηση της υπαίθρου.
Οι πεζοπορικές διαδρομές στο καταφύγιο άγριας ζωής ΤΟΥΜΠΑ είναι πολλές και ελκυστικές και θα αρχίσουν να συστήνονται σε όσους θέλουν να βιώσουν την εμπειρία μέσα σε αυτό, με σειρά ήπιων πεζοπορικών εξορμήσεων από την ομάδα τα Γεράκια.
Παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση για την αξία του καταφυγίου και  θα ζωντανέψουν τα χωριά με την παρουσία ολοένα και περισσότερων επισκεπτών. Μέσα στα καταφύγια άγριας ζωής απαγορεύονται το κυνήγι, η σύλληψη της άγριας πανίδας, η συλλογή της άγριας χλωρίδας, η καταστροφή ζώνης με φυσική βλάστηση με κάθε τρόπο, η καταστροφή φυτοφρακτών, η αμμοληψία, η αποστράγγιση, , η ρύπανση των υδάτινων συστημάτων, η διάθεση ή απόρριψη αποβλήτων.
Όσο περισσότεροι ευαισθητοποιηθούν γύρω από τα καταφύγια ζωής και απολαύσουν τις ομορφιές τους τόσο μεγαλώνει η ελπίδα να διασωθούν. Κατά το παρελθόν όπως και άλλα καταφύγια στην ευρύτερη περιοχή έχουν απειληθεί από πυρκαγιές.
Τέλος Σεπτεμβρίου ξεκινά η πρώτη πεζοπορική διάσχιση από το Πουλίτσι στο Ζαπάντι

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More