TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Στον απόηχο ενός σπουδαίου συνεδρίου για την Γυναίκα και τον Ελληνισμό στα Γιάννενα, με άρωμα Μεσσηνίας

Πρόκειται για το 1Ο Παγκόσμιο Συνέδριο με θέμα «Γυναίκα και Ελληνισμός» που διοργάνωσε στα Γιάννενα, 2-6 Σεπτεμβρίου 2024, το Δίκτυο Food For Thought Network, με έδρα την Αυστραλία, όπου συμμετείχε η Χριστίνα Τζιάλλα, ιδρυτικό μέλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού KALLIERGON syn, με έδρα τη Μεσσηνιακή Μάνη.

Σε συνεργασία με μια ομάδα καταξιωμένων στο είδος τους καλλιτεχνών, παρουσιάστηκε μια συγκλονιστική -κατά κοινή ομολογία- περφόρμανς της Χριστίνας, με θέμα “WE MUST STAND TOGETHER”. Η περφόρμανς ήταν  βασισμένη στο ομώνυμο ποίημα που γράφτηκε αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό, της Βαρβάρας Αθανασίου Ιωάννου. Μιας σπουδαίας Ελληνίδας της διασποράς, ιδρύτριας και προέδρου του Δικτύου Food For Thought Network και του Παγκόσμιου Forum Ελληνίδων και Φίλων.

Στην ομάδα συμμετείχαν επίσης, η -κατά το ήμισυ- Μεσσηνιακής καταγωγής, διεθνούς φήμης και βραβευμένης με όσκαρ makeup artist Nikoletta Skarlatos, καθώς και ο Καλαματιανός, διακεκριμένος σχεδιαστής υψηλής ραπτικής Λεωνίδας Γιαννόπουλος. Οι λεπτομέρειες στο φόρεμα (νυφικό) και τα αξεσουάρ από ασημοκούφετα φιλοτεχνήθηκαν από τη Βασιλική Κατέρη, στο πνεύμα ενός ευρύτερου πρότζεκ. Το soundtrack της περφόρμανς φέρει την υπογραφή του Αρσέν Κανάτση.

 

Περισσότερα για το συνέδριο θα βρείτε στον σύνδεσμο:

https://el.kalliergon.com/participations/global-women-and-hellenism-conference

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More