TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ψηφιακοί Νομάδες και Δήμος Μεσσήνης: η παρουσία τους θα συμβάλλει στην αναγέννηση της υπαίθρου.

Από τον  Γιάννη Λάσκαρη
(τ. Δημοτικός Σύμβουλος-καθηγητής πληροφορικής) :
“Ο τεράστιος σε έκταση Δήμος Μεσσήνης με τα δεκάδες χωριά που φλερτάρουν με την ερημοποίηση και την πόλη της Μεσσήνης να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στην επιχειρηματικότητα και το  δημογραφικό  μπορεί να ωφεληθεί από τη παρουσία των ψηφιακών νομάδων που επιλέγουν την χώρα μας για να «εργαστούν».
Ψηφιακοί νομάδες ονομάζονται όσοι επιλέγουν να εργάζονται απομακρυσμένα, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου είτε  είναι υπάλληλοι κάποιας εταιρείας ή αυτοαπασχολούμενοι.
Η βασική απαίτηση για την επίτευξη της ομαλής λειτουργίας του επαγγέλματος τους είναι το διαδίκτυο κάτι που δεν υπολείπεται σε επίπεδο καλής λειτουργίας  στην επικράτεια του Δήμου Μεσσήνης.
Πολλοί από αυτή την ομάδα εργαζομένων από απόσταση επιθυμούν καλή ποιότητα ζωής ιδανικές συνθήκες κυρίως κλιματικές για να εργασθούν και να έχουν μια ευχάριστη διαμονή και φυσικά τόσο η πόλη της Μεσσήνης όσο και τα μικρά χωριά αυτό μπορούν να το εξασφαλίσουν.
Η φιλοξενία η γαστρονομία και τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα αναβαθμίζουν το επίπεδο ζωής ενώ οι πολλαπλές επιλογές για διασκέδαση ψυχαγωγία και δράσεις όλων των μορφών τουρισμού που προσφέρεται στην περιοχή μας τονώνουν το ενδιαφέρον των ψηφιακών νομάδων για την επιλογή του Δήμου Μεσσήνης ως τόπου διαμονής.
Από τη μεριά μας πρέπει να ξεκινήσει μια οργανωμένη προβολή των ευκαιριών που παρέχει και το μικρότερο χωριό στους ψηφιακούς νομάδες, να φανούμε προετοιμασμένοι για τα ζητήματα που τους απασχολούν και να αγωνιστούμε για την αναβάθμιση παροχής υπηρεσιών όπως στον τομέα της υγείας.
Το πρώτο βήμα είναι ο ίδιος ο Δήμος να δημιουργήσει γραφείο υποδοχής και ενημέρωσης όσων επιθυμούν να ζήσουν στη περιοχή μας έστω και σε διαδικτυακή μορφή όπου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν για ζητήματα όπως ενοικίαση σπιτιών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιατρικής περίθαλψης, εκδηλώσεων αναψυχής, πολιτιστικών δράσεων κ.λ.π.”

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More