TOP NEWS ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας : Από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 28 Οκτωβρίου μία συναρπαστική απόδραση εξερεύνησης στο Κόσοβο

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 28 Οκτωβρίου 2024 οργανώνει μία συναρπαστική απόδραση εξερεύνησης στο Κόσοβο, την πιο άγνωστη και μυστηριακή γωνιά των Βαλκανίων.
Το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα μας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πεζοπορίες σε διαδρομές διαφόρων βαθμών δυσκολίας στο κοσοβάρικο τμήμα των Αλβανικών Άλπεων όπου θα βρεθούμε σε υπέροχα δάση με πυκνή βλάστηση, σε αλπικά λιβάδια, σε ποτάμια και καταρράκτες, σε ειδυλλιακές αλπικές και παγετωνικές λίμνες κ.α. Επιπλέον θα ζήσουμε δυνατές στιγμές αδρεναλίνης κάνοντας via ferrata και zipline αλλά και θα επισκεφτούμε πανέμορφες πόλεις που ανήκουν στα πολιτιστικά μνημεία της UNESCO.
Ενωθείτε λοιπόν μαζί μας και ελάτε να διαβούμε σύνορα που μέχρι πρότινος ήταν ερμητικά κλειστά γνωρίζοντας διαφορετικούς ανθρώπους που ωστόσο έχουν πολλά κοινά στοιχεία τα οποία μας συνδέουν!
Η συμμετοχή στην εξόρμηση είναι ανοιχτή και σε άτομα που δεν θα πραγματοποιήσουν το ορειβατικό/πεζοπορικό πρόγραμμα.
Για το λόγο ότι είναι απαραίτητο να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της εξόρμησης όσον το δυνατόν συντομότερα και αποτελεσματικότερα, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να έρθουν άμεσα σε επικοινωνία με τον αρχηγό Στεφανούρη Γιώργο στο τηλέφωνο 6937328781.
Πληροφορίες – Συμμετοχές – Κρατήσεις
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Αρχηγοί: Στεφανούρης Γιώργος, τηλ. 6937328781
 Προκαταβολή
~~~~~~~~~~~~~
Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται ΜΟΝΟ με την καταβολή της προκαταβολής των 250 ευρώ.
 Κράτηση θέσης – Πώς κάνετε κράτηση
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
◾️Κατόπιν επικοινωνίας με τους Αρχηγούς (τηλ. 6937328781 – Στεφανούρης Γιώργος)
◾️Για τη συμμετοχή τηρείται ΑΥΣΤΗΡΑ σειρά προτεραιότητας. Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την καταβολή της προκαταβολής. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα. Ενδέχεται, αν συμπληρωθεί ο αριθμός των θέσεων, οι συμμετοχές να κλείσουν πολύ νωρίτερα.
◾️Για την αποτελεσματικότερη διοργάνωση της εξόρμησης, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τον Αρχηγό το συντομότερο δυνατό.
Ακολουθεί Αναλυτικό Πρόγραμμα
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
🟩 Τρίτη, 22/10/2024
Συγκέντρωση και αναχώρηση το μεσημέρι από Καλαμάτα με προορισμό τα Γιάννενα, την μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Ελεύθερος χρόνος για μια βραδινή βόλτα. Διανυκτέρευση.
🟩 Τετάρτη, 23/10/2024
Πρωινό και αναχώρηση για το Κόσοβο και πιο συγκεκριμένα για την πόλη της Πέγια (Peja).
Προηγουμένως όμως, και καθώς θα βρισκόμαστε στην Αλβανία, θα επισκεφτούμε το Μπεράτ (Berat). Το Μπεράτ, γνωστό ως «Πόλη των Χιλίων Παραθύρων» χάρη στα καλοδιατηρημένα λευκά σπίτια της οθωμανικής περιόδου που σκαρφαλώνουν στο λόφο προς το κάστρο του, φημίζεται για την ομορφιά και αρχιτεκτονική του, με αποτέλεσμα να έχει ενταχθεί στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 2008. Εκεί, θα περιηγηθούμε περιπατητικά στην ιστορική πόλη βιώνοντας ένα αληθινό βύθισμα στο παρελθόν.
Αφήνοντας πίσω μας το πανέμορφο Μπεράτ, θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς την Πέγια. Η Πέγια γνωστή και ως «Το λουλούδι του Dukagjin» ή αλλιώς «Η πόλη του Haxhi Zeka», βρίσκεται σε υψόμετρο 521 μέτρων στο βορειοδυτικό Κόσοβο, στους πρόποδες της οροσειράς Bjeshkët e Nemuna (σερβοκροάτικα Prokletije) και δίπλα από τις όχθες του ποταμού Λουμπάρντι (Lumbardhi). Είναι η 3η σε πληθυσμό πόλη του Κοσόβου με 98.237 κατοίκους (εκτίμηση 2009).
Πρόκειται για μια πανέμορφη πόλη καθώς η γεωγραφική της θέση, ο φυσικός και πολιτιστικός της πλούτος, η καλλιτεχνική κουλτούρα της, ο αθλητισμός και ο συνδυασμός διαφορετικών παραδόσεων και πολιτισμών κάνουν την Πέγια έναν μοναδικό προορισμό που τον επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.
Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Διανυκτέρευση.
🟩 Πέμπτη, 24/10/2024
Πρόγευμα και αναχώρηση για να περιηγηθούμε στην ατμοσφαιρική παλιά πόλη της Πέγια όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την ιστορία της πόλης να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας.
Μετά το τέλος της ξενάγησης, θα πεζοπορήσουμε στα περίχωρα της πόλης, σε μια βατή και πολύ όμορφη διαδρομή, «πνιγμένη» στο πράσινο, έχοντας πανοραμική θέα στη μεγαλύτερη διάρκεια της πεζοπορίας μας.
Πληροφορίες διαδρομής
~~~~~~~~~~~~~~~~~
◾️Ώρες Πορείας (με στάσεις): 3 – 4
◾️Βαθμός Δυσκολίας: 1
◾️Απαιτήσεις: καλή φυσική κατάσταση
Με την ολοκλήρωση της πεζοπορίας, θα πραγματοποιηθεί διαδρομή via ferrata (με συμμετοχή όσων έχουν ανάλογη εμπειρία) στο φαράγγι Rugova, με την θέα να κόβει την ανάσα σε όσους τη δοκιμάσουν!
Πληροφορίες via ferrata
~~~~~~~~~~~~~~~~
◾️Ώρες Πορείας (με στάσεις): 2 – 3
◾️Απαιτήσεις: προηγούμενη εμπειρία σε διαδρομή via ferrata, απουσία υψοφοβίας και άνεση κίνησης σε πεδίο με εκτεθειμένα περάσματα
Θα ακολουθήσει ένα μοναδικό road trip – με στάσεις σε σημεία θέασης – σε ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς δίπλα στον ποταμό Rugova καθώς θα διασχίζουμε το ομώνυμο φαράγγι.
Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα της ημέρας, για όσους το επιθυμούν (προαιρετικά), θα περάσουμε εναέρια πάνω από τον ποταμό Rugova με χρήση ειδικού εξοπλισμού (κατάβαση με zip line).
Επιστροφή στην Πέγια και ελεύθερος χρόνος για να περάσετε το απόγευμα/βράδυ όπως εσείς επιθυμείτε. Διανυκτέρευση.
🟩 Παρασκευή, 25/10/2024
Η ημέρα μας θα ξεκινήσει πολύ νωρίς το πρωί καθώς θα πρέπει να μετακινηθούμε οδικώς στο κοσοβάρικο τμήμα του μοναδικής φυσικής ομορφιάς Εθνικού Πάρκου Bjeshkët e Nemuna. Εκεί, θα ξεκινήσουμε την ορειβατική μας πορεία προς την ψηλότερη κορυφή του Κοσόβου, την Gjeravica, που βρίσκεται στα 2.656 μέτρα. Η ίδια κορυφή είναι συγχρόνως και η 2η ψηλότερη κορυφή των Αλβανικών Άλπεων που εκτείνονται από τη βόρεια Αλβανία προς το νότιο Κοσσυφοπέδιο και το βορειοανατολικό Μαυροβούνιο.
Οι Αλβανικές Άλπεις είναι περισσότερο γνωστές με τα τοπικά αλβανικά (Bjeshkët e Nemuna) και σερβοκροάτικα (Prokletije) ονόματά τους, που και τα δύο σημαίνουν «Καταραμένα Όρη». Κύρια χαρακτηριστικά τους είναι η τραχύτητα, οι κοφτερές πλαγιές τα απροσπέλαστα δάση και οι στείρες βουνοκορφές.
Αφού ξεκουραστούμε στην κορυφή της Gjeravica και θαυμάσουμε τη μοναδική θέα προς τις Αλβανικές Άλπεις θα ξεκινήσουμε για την επιστροφή μας.
Πληροφορίες διαδρομής
~~~~~~~~~~~~~~~~
◾️Ώρες Πορείας (με στάσεις): 7 +/-
◾️Βαθμός Δυσκολίας: 2 – 3
◾️Απόσταση: 14,5 χλμ.
◾️Απαιτήσεις: πολύ καλή φυσική κατάσταση
Επιστροφή στην Πέγια. Ελεύθερος χρόνος για να περάσετε το απόγευμα/βράδυ όπως εσείς επιθυμείτε. Διανυκτέρευση.
🟩 Σάββατο, 26/10/2024
Πρωινό και αναχώρηση για το Πρίζρεν (Prizren), την 2η μεγαλύτερη πόλη του Κοσόβου μετά την πρωτεύουσα Πρίστινα, που απλώνεται στους πρόποδες του Όρους Σκάρδου. Θεωρείται από πολλούς ως η πιο γοητευτική πόλη της χώρας και συγχρόνως το πολιτιστικό της κέντρο. Κατοικείται από περίπου 220.000 κατοίκους (εκτίμηση 2006) και διασχίζεται από τον ποταμό Λουμπάρντι (Lumbardhi) που είναι παραπόταμος του αλβανικού Δρίνου.
Προηγουμένως όμως, και καθ’ οδόν προς το Πρίζρεν, θα επισκεφθούμε ένα μαγευτικό μέρος με πλούσια βλάστηση και γάργαρα νερά, το οποίο ενδείκνυται για πεζοπορία και κολύμπι στη φύση. Εκεί, μετά από μια σύντομη πεζοπορία, θα δροσιστούμε στις φυσικές βάθρες που σχηματίζουν οι καταρράκτες Mirusha, απολαμβάνοντας την επαφή μας με τη φύση.
Πληροφορίες δραστηριότητας
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
◾️Ώρες: 2 – 3
◾️Βαθμός Δυσκολίας: 1
Κατόπιν, αφήνοντας πίσω μας τον παράδεισο των καταρρακτών Mirusha, θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς το Πρίζρεν. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια μας.
Ελεύθερος χρόνος για να περάσετε το απόγευμα/βράδυ όπως εσείς επιθυμείτε. Διανυκτέρευση.
🟩 Κυριακή, 27/10/2024
Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε για την εξερεύνηση του πανέμορφου φαραγγιού Junik που παρουσιάζει μια πλούσια βιοποικιλότητα χλωρίδας και πανίδας, καθώς και πληθυσμό από πολλά προστατευόμενα και ενδημικά είδη.
Πληροφορίες διαδρομής
~~~~~~~~~~~~~~~~~
◾️Ώρες Πορείας (με στάσεις): 3 – 4
◾️Βαθμός Δυσκολίας: 1
Αμέσως μετά το τέλος της πεζοπορίας, θα επιστρέψουμε στο Πρίζρεν όπου συναντηθούμε με την/τον ξεναγό μας για την περιήγησή μας στην πόλη. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε την κεντρική πλατεία Shadervan, το επιβλητικό τζαμί του Sinan Pasha που είναι ένα αριστούργημα της ισλαμικής τεχνοτροπίας των Οθωμανικών χρόνων, το μεσαιωνικό φρούριο Kalaja με την υπέροχη πανοραμική θέα της πόλης κ.α. Θα περπατήσουμε ακόμη στο πέτρινο γεφύρι Ura e Gurit που έχει χαρακτηριστεί ως ορόσημο του Πρίζρεν και θεωρείται σύμβολο της πόλης αλλά και θα “χαθούμε” στα σοκάκια της παλιάς πόλης, γνωρίζοντας καλύτερα την κουλτούρα και την καθημερινότητα των ανθρώπων.
Ελεύθερος χρόνος για να περάσετε το απόγευμα/βράδυ όπως εσείς επιθυμείτε. Διανυκτέρευση.
🟩 Δευτέρα, 28/10/2024
Αναχώρηση και μέσω ενδιάμεσων στάσεων θα επιστρέψουμε το βράδυ στην Ελλάδα έχοντας τις καλύτερες εικόνες μιας υπέροχης εκδρομής!
 Εικόνες και Στιγμές που θα μας συναρπάσουν
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
✅️ Οι πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Bjeshkët e Nemuna (σερβοκροάτικα: Prokletije)
✅️ Η ανάβαση στην Gjeravica (2.656 μ.) που είναι η ψηλότερη κορυφή του Κοσόβου και η 2η των Αλβανικών Άλπεων
✅️ Η πεζοπορία στο μαγευτικό φαράγγι Junik
✅️ H via ferrata στο φαράγγι Rugova που είναι το μεγαλύτερο της χώρας
✅️ Οι εκπληκτικής ομορφιάς καταρράκτες Mirusha
✅️ Οι πανέμορφες πόλεις του Κοσόβου, Πέγια και Πρίζρεν
✅️ Το ιστορικό Μπεράτ της Αλβανίας που ανήκει στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO
✅️ Εκτός από τις αναγραφόμενες στο πρόγραμμα δράσεις και περιηγήσεις, θα υπάρχουν και εκπλήξεις που θα μας φέρουν σε στενή επαφή με τους ντόπιους και την καθημερινότητα τους
 Σημαντικές Σημειώσεις
~~~~~~~~~~~~~~~
✅️ Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Ενδέχεται, αν συμπληρωθεί ο αριθμός των θέσεων οι συμμετοχές να κλείσουν πολύ νωρίτερα.
✅️ Η δήλωση συμμετοχής και κατοχύρωσης της θέσης, θεωρείται έγκυρη μόνο με την καταβολή του ποσού των 250 ευρώ.
✅️ Ταξιδεύετε ΜΟΝΟ με διαβατήριο που να έχει 6μηνη ισχύ.
✅️ Το πρόγραμμα μπορεί να τηρηθεί και με διαφορετική χρονική σειρά, αναλόγως των συνθηκών, χωρίς να παραληφθεί κάτι.
✅️ Για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εξόρμησης απαιτείται η ελάχιστη συμμετοχή.
 Στην τελική τιμή περιλαμβάνονται
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
✅️ Μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο λεωφορείο για όλη τη διαδρομή
✅️ Διαμονή, έξι (6) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία σε δίκλινα/τρίκλινα δωμάτια
✅️ Πρωινό καθημερινά (6) στα ξενοδοχεία
✅️ Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία
✅️ Τοπικοί ξεναγοί όπου αναφέρονται στο πρόγραμμα
✅️ Είσοδοι σε τοποθεσίες που αναφέρονται στο πρόγραμμα π.χ. Εθνικά Πάρκα, αρχαιολογικοί χώροι κ.λπ.
✅️ Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
✅️ Μεταφορές και όλες οι προβλεπόμενες εσωτερικές μετακινήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 Στην τελική τιμή ΔΕΝ περιλαμβάνονται
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
❌️ Διαφορά μονόκλινου
❌️ Φαγητά και ποτά
❌️ Φιλοδωρήματα
❌️ Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ότι ρητά δεν αναφέρεται στις παροχές του προγράμματος
❌️ Ταξιδιωτική ασφάλεια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More