TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΙΝΕΜΑ

Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας : Σύγχρονος Ιταλικός κινηματογράφος – Luca Luciani, “Le mie ragazze di carta”

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας αυτή την Δευτέρα φέρνει την ταινία τού Luca Luciani, “Le mie ragazze di carta” στο πλαίσιο του αφιερώματος στον σύγχρονο Ιταλικό Κινηματογράφο σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σωματείο AIAL και το Istituto Italiano di Cultura di Atene – Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.
LE MIE RAGAZZE DI CARTA – Luca Luciani, 2022 (Τα χάρτινα κορίτσια μου)

Η κωμωδία “Τα χάρτινα κορίτσια μου” αφηγείται δύο κρίσιμες φάσεις στη ζωή τριών εφήβων: τη μετάβαση από την εφηβεία στην προεφηβεία, ανάμεσα σε πρώτους έρωτες και παιχνίδια ράγκμπι, και τη μετάβαση από την ύπαθτρο στην πόλη. Βρισκόμαστε στα τέλη της δεκαετίας του ’70, στη Τρεβίζο, σε μια περίοδο ταχείας αστικοποίησης που επηρεάζει και την οικογένεια Μποτατσίν, που αποτελείται από τον Πρίμο, την Άννα και τον Τιβέριο. Για αυτούς, ιδιαίτερα για τον νεαρό Τιβέριο, η μετάβαση από τη ζωή στο χωριό σε ένα αστικό περιβάλλον θα είναι αρκετά ταραχώδης.
Μια αφήγηση μιας περιόδου μεγάλων κοινωνικών και οικονομικών μετασχηματισμών, όπου ακόμη και οι κινηματογράφοι, παραδοσιακοί χώροι κοινωνικής συναναστροφής, αναγκάστηκαν να στραφούν σε προγράμματα πορνογραφικού περιεχομένου για να επιβιώσουν.
*Η ταινία προβάλλεται στην πρωτότυπη γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους
Είσοδος ελεύθερη (με ελάχιστη κατανάλωση 2 ευρώ)
Δευτέρα  7  Οκτωβρίου  
Ωρα  : 9:00 Μ.Μ.
Χώρος: Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ  Καλαμάτας,  Κουτσομητοπούλου 6

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More