TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Φωταγώγηση των διατηρητέων κτισμάτων του πρώην εργοστασίου Λιναρδάκη

Στη φωταγώγηση των διατηρητέων κτισμάτων του πρώην εργοστασίου Λιναρδάκη που βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας προχώρησε πρόσφατα ο Δήμος Καλαμάτας. Τα εν λόγω μνημεία της γεωργικής βιομηχανίας Λιναρδάκη – Στρούμπου, φωτίστηκαν υπό την καθοδήγηση του αρχιτέκτονα και προϊσταμένου του τμήματος Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας, Νίκου Γιαννακόπουλου, προκειμένου να αναδειχθούν.

Οι κλίβανοι αυτοί, τμήμα του άλλοτε σαπουνοποιείου – ελαιουργείου Λιναρδάκη που βρισκόταν στη θέση του σημερινού Μεγάρου Χορού, διασώθηκαν και αποτελούν δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής και στοιχείο της βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης της Καλαμάτας. Πλέον, φωτίζονται ώστε να αναδεικνύονται και τη νύχτα, ενώ θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα και ο φωτισμός αλλά και η πληροφοριακή σήμανση των στοιχείων μηχανολογικού εξοπλισμού, που βρίσκονται στο διαμορφωμένο χώρο υπαίθριας έκθεσης, στη βόρεια πλευρά του Μεγάρου, ως κειμήλια της βιομηχανικής ιστορίας  της πόλης.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More