TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ : ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας της 25ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., των οργανισμών κοινής ωφέλειας, των τραπεζών, των κεντρικών οδών και πλατειών της πόλης και των ελλιμενισμένων λιμενικών πλοίων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024
10:00 Επετειακές ομιλίες και εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
11:00 Απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων από μαθητές και μαθήτριες, στους ανδριάντες των Ηρώων (Κεντρική Πλατεία) και στο μνημείο του Αφανούς Ναύτη (Παραλία).
11.30 Απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων από μαθητές και μαθήτριες, προσκόπους και μέλη του Σ.Ε.Ο στο Ηρώο των Πεσόντων (Πλατεία23ης Μαρτίου).

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024
07:00 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες στις εκκλησίες με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας.
08:00 Έπαρση της Σημαίας
10:15 Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.Χρυσοστόμου.
Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Λάμπρο Τζούμη, Αντιστράτηγο εν αποστρατεία, Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ι.Ν., 10.05.
10:30 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων (πλατεία 23ης Μαρτίου) από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων και των Ενώσεων Αποστράτων
Αξιωματικών στο Μνημείο Ηρώων, όπου θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
11:00 Παρέλαση (κεντρική πλατεία):Δημοτικής Φιλαρμονικής, μαθητών – μαθητριών, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠμεΑ, Πολιτιστικών Συλλόγων, Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μελών του Ε.Ε.Σ., μελών του Σ.Ε.Ο., προσκόπων, Ο.Α.Κ. Μεσσηνίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και μηχανοκίνητου τμήματος της Δ/νσης Αστυνομίας
Μεσσηνίας & της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας.

Χώρος της παρέλασης ορίζεται ο πεζόδρομος της οδού Αριστομένους έως τη συμβολή της με την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου.
18:30 Υποστολή της Σημαίας

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Παρακαλούνται όπως φροντίσουν για τα σχετικά με:
Την οργάνωση των ιεροτελεστιών: η Ι. Μ. Μεσσηνίας
Τη συμμετοχή του Στρατού: 9ο Σ.Π. – ΚΕΝ Καλαμάτας (ΑΔΦΚ)
Τον σημαιοστολισμό, τη φωταγώγηση, την παρουσία της Φιλαρμονικής και την προετοιμασία του χώρου: ο Δήμος Καλαμάτας
Την τήρηση της τάξης: η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας
Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης θα έχει ο υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού κ. Βασίλειος Γεωργιόπουλος.
Τελετάρχης ορίζετται ο κ. Δημήτριος Καραμπέτσος, υπάλληλος της Π.Ε. Μεσσηνίας.
Παρουσίαση: κα Καλλιρρόη Κομπότη, υπάλληλος της Π.Ε. Μεσσηνίας

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More