TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Δήμος Οιχαλίας : Ενημερωτικές δράσεις στον Μελιγαλά κατά του καρκίνου του μαστού

Αφιερωμένος στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού είναι παγκοσμίως ο Οκτώβριος με τις ενημερωτικές δράσεις στο πλαίσιο της πρόληψης, αρκετές. Στελέχη του Κέντρου Υγείας Μελιγαλά, από το πρωί της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου 2024 μέχρι αργά το μεσημέρι, βρέθηκαν στην πλατεία της πόλης σε σημείο όπου παραχώρησε γι’ αυτόν τον σκοπό ο Δήμος Οιχαλίας, ενημερώνοντας τις γυναίκες της περιοχής για τη νόσο.


Ο καρκίνος μαστού άλλωστε, είναι ο πιο συχνός γυναικείος καρκίνος σε παγκόσμιο επίπεδο και η πρόληψη, σπουδαία, όπως σημειώνεται και στο μήνυμα της παγκόσμιας ημέρας, όπου καλούνται οι γυναίκες όλου του κόσμου, να πάρουν τη ζωή, στα χέρια τους. Η αυτοεξέταση είναι πολύ σημαντική, όπως προφανώς και οι τακτικοί έλεγχοι, η σωστή διατροφή, η άσκηση, η μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ και η διακοπή του καπνίσματος.

Για όλα αυτά, η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μελιγαλά, Ποθητή Βουτσινά, η Μαία Αλεξάνδρα Παντελή, η Νοσηλεύτρια Μάρθα Γεωργιοπούλου – Λιότση, οι επισκέπτριες Υγείας Γεωργία Πανούση και Ανδρονίκη Πετροπούλου και η Κοινωνική Λειτουργός Ευγενία Οικονόμου, ενημέρωσαν τις γυναίκες του Δήμου Οιχαλίας, θυμίζοντάς τους πως μπορούν να προσέρχονται στο Κέντρο Υγείας για ψηλάφηση μαστού, περαιτέρω ενημέρωση όπως και τεστ ΠΑΠ, προκειμένου να προλάβουν τυχόν άσχημες καταστάσεις.

Το περίπτερο επισκέφθηκε η Δήμαρχος Γιώτα Γεωργακοπούλου και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, ευχαριστώντας τις λειτουργούς για την ενημέρωση που παρείχαν και την προσπάθεια που καταβάλλουν στην κατεύθυνση της πρόληψης.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More