TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΙΝΕΜΑ

Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας – Σύγχρονος Ιταλικός κινηματογράφος : LA DOLCE VITA – Federico Fellini

Το αφιέρωμα στον σύγχρονο Ιταλικό Κινηματογράφο CIAK! που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σωματείο AIAL και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών φτάνει στο τέλος του τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου με την προβολή της κλασικής ταινίας “La Dolce Vita” του Federico Fellini με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση του θρυλικού Marcello Mastroianni.
LA DOLCE VITA – Federico Fellini, 1960, (174′), Ιταλία
Ο Marcello είναι ένας δημοσιογράφος σε σκανδαλοθηρικό περιοδικό που ελπίζει να γίνει κάποτε ένας σοβαρός συγγραφέας. Στο μεταξύ βυθίζεται στη ντόλτσε βίτα της Ρώμης ανάμεσα σε αισθηματικές περιπέτειες με μια αριστοκράτισσα που αναζητά συνέχεια νέες συγκινήσεις, την απόπειρα αυτοκτονίας της Emma – της συντρόφου που τον καταπιέζει με τη ζήλια της – και το μάταιο φλερτ με τη Sylvia, διάσημη και εκρηκτική ντίβα του κινηματογράφου που επιδεικνύεται στο μυθικό μπάνιο στη Φοντάνα ντι Τρέβι. Ακολουθούν το ψεύτικο όραμα της Παναγίας που επινοούν δύο παιδιά και η συνάντηση με έναν εκλεπτυσμένο διανοούμενο, τον Steiner: ο Marcello θαυμάζει την οικογένειά του πιστεύοντας ότι αντικρίζει το ιδανικό πρότυπο. Αλλά ο Steiner αυτοκτονεί, αφού προηγουμένως σκοτώσει τα παιδιά του. Οι υπαρξιακές περιπέτειες του Marcello συνεχίζονται ασταμάτητα: η αδιαθεσία του ηλικιωμένου πατέρα του, ο οποίος ήρθε να τον επισκεφθεί, η εγκατάλειψη της Emma. Μετά από μια ακόμη οργιαστική βραδιά, το ξημέρωμα βρίσκει τους κουρασμένους και έκπληκτους καλεσμένους να παρατηρούν το κουφάρι ενός «θαλάσσιου κήτους», ενός σαλαχιού ξεβρασμένου στην άμμο.
*Η ταινία προβάλλεται στην πρωτότυπη γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους
Δευτέρα 28 Οκτωβρίου
Ωρα  : 9:00 Μ.Μ.
Χώρος: Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ   Καλαμάτας, Κουτσομητοπούλου 6


Είσοδος ελεύθερη (με ελάχιστη κατανάλωση 2 ευρώ)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More