TOP NEWSΣΙΝΕΜΑ

1η Διεθνής Φωτογραφική Συνάντηση Καλαμάτας – ΠΡΟΒΟΛΗ της ταινίας : “Το Αλάτι της Γης “

«Το Αλάτι της Γης» σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, θα προβληθεί σήμερα 23 Σεπτεμβρίου  από την “1η Διεθνή  Φωτογραφική Συνάντηση Καλαμάτας” στις 19.00 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Είσοδος ελεύθερη


Ένα συγκλονιστικό ταξίδι με τον κορυφαίο φωτογράφο Σεμπαστιάο Σαλγκάδο (Sebastião Salgado) στο ανθρώπινο τοπίο και την ψυχή της φύσης. Για 50 χρόνια, ο φωτογράφος Σεμπαστιάο Σαλγκάδο ταξιδευε σε κάθε ήπειρο καταγράφοντας τις αλλαγές της ανθρωπότητας. Έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας μεγάλων γεγονότων της πρόσφατης ιστορίας μας. Παρών σε πολέμους, λιμούς, κύματα προσφύγων και συνοδοιπόρος ανθρώπων διαφορετικών φυλών και εθνικοτήτων, αναζήτησε παρθένα σημεία του πλανήτη, άγρια χλωρίδα και πανίδα και αποθανάτισε μεγαλοπρεπή μοναδικά τοπία, σε ένα τεράστιο έργο καταγραφής της ομορφιάς της Γης.
Ο Σεμπαστιάο Σαλγκάδο, οι εικόνες, οι ιστορίες του και η σοφία που έχει αποκτήσει μέσα από τις μοναδικές εμπειρίες του, παρουσιάζονται στο ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ μέσα από τα μάτια του γιου του, Τζουλιάνο Σαλγκάδο, και του Βιμ Βέντερς (Buena vista social club, Pina).
Μια συγκινητική ταινία που ξεπερνά κατά πολύ το θέμα της και μεταμορφώνεται σε σπουδή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Υποψήφιο για ΟΣΚΑΡ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 2015
ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «Un certain regard» Φεστιβάλ Καννών 2014
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν 2014

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που Accept Read More