Αυτοψία πραγματοποίησε την Πέμπτη 11 Ιουνίου ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, στις εργασίες ασφαλτόστρωσης στην 82η εθνική οδό, στο τμήμα Χανδρινού – Πύλος.
Οι εργασίες εντάσσονται στην εργολαβία Οδικής Ασφάλειας, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, συνολικού προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ, η οποία παρεμβαίνει στο σύνολο της Περιφέρειας.
Το παρόν έργο έχει έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα και αντιμετωπίζει ζητήματα του οδικού δικτύου που με κατάλληλες εργασίες, ιδιαίτερα σε θέσεις μειωμένης οδικής ασφάλειας του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου, ενισχύει την ασφάλεια και λειτουργικότητα της οδικής κυκλοφορίας. Το έργο πέραν των ασφαλτικών εργασιών με αντιολισθηρή στρώση κυκλοφορίας, περιλαμβάνει εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας σε καίριες θέσεις, κατακόρυφη και οριζόντια σήμανσης και λοιπές εργασίες απαραίτητες για την επίτευξη της μέγιστης ασφάλειας κυκλοφορίας.
Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε, ότι η επίτευξη της οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό μας οδικό δίκτυο, αποτελεί υποχρέωση και οι όποιες ενέργειές μας προσανατολίζονται σε αυτό το στόχο. Επίσης τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η μοναδική Περιφέρεια της χώρας που κατόρθωσε να εξασφαλίσει και να υλοποιήσει ένα τόσο μεγάλο πρόγραμμα παρεμβάσεων οδικής ασφάλειας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.
