TOP NEWSΕΙΔΗΣΕΙΣΜΕΣΣΗΝΙΑ

Κοινότητα Άριος – Επετειακή εκδήλωση «Εις Μνήμην» των Αριτών Ηρώων Οπλαρχηγών του ‘21

Επετειακή εκδήλωση «Εις Μνήμην» των Αριτών Ηρώων Οπλαρχηγών της Ελληνικής Επανάστασης 1821, Αναστάση Τζαμαλή, Αθανάσιου Κάβδα, Νικήτα Τσίτουρα και λοιπών Αριτών Αγωνιστών, διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινότητα Άριος.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2026 και ώρα 19:30 στο Ηρώο Αναστάση Τζαμαλή που βρίσκεται πλησίον της εκκλησίας Αγ. Τριάδος στον Άρι, ως εξής:

  • Επιμνημόσυνη δέηση
  • Χαιρετισμοί
  • Ομιλία με θέμα «Η Μεσσηνιακή Επανάσταση του 1834, μάχη του Ασλάναγα και Αναστάσιος Τζαμαλής» από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αναστάσιο Κότσιρα.
  • Κατάθεση στεφάνων
  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Ηρώων
  • Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν ο χορευτικός σύλλογος «Οι Αμφιείς» και το Χορευτικό Σύνολο του Συλλόγου Γυναικών Άριος. Τελετάρχης έχει οριστεί ο Πρόεδρος της Κοινότητας Άριος Γρηγόρης Κωστόπουλος.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που Accept Read More