Ο Δήμος Μεσσήνης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Πελοποννήσου, διοργανώνει τη Δευτέρα 27 Ιουλίου και την Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 και ώρα 20:30, το «12ο Αντάμωμα Φιλαρμονικών» στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης.
Τη Δευτέρα, πρώτη βραδιά του ανταμώματος θα εμφανιστούν στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και η Δημοτική Φιλαρμονική Βέλου-Βόχας.
Την Τρίτη την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστούν οι Δημοτικές Φιλαρμονικές Νεμέας και Μεσσήνης.
Η διοργάνωση που φέτος πραγματοποιείται για 12η συνεχή χρονιά και έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός για τον Δήμο Μεσσήνης, αναδεικνύει μέσα από την μουσική τους δεσμούς συνεργασίας μεταξύ των Δήμων και συμβάλλει στην πολιτιστική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.
