Υλικά
- Φέτες ψωμί του τοστ (ο αριθμός εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε)
- 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 5 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη (ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας)
- 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- 1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- 1/2 φλ. τσαγιού ελιές ψιλοκομμένες
- 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
- 1/2 κ. γλ. ρίγανη
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψί στρώστε ένα κομμάτι λαδόκολλα και από πάνω τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού του τοστ, κολλητά τη μία δίπλα στην άλλη χωρίς να αφήσετε κενό.
- Αλείψτε με λίγη σάλτσα ντομάτας και προσθέστε το μπέικον και τη γαλοπούλα.
- Ρίξτε το 1/3 της γραβιέρας προσπαθώντας να καλύψετε όλες τις φέτες τοστ.
- Στραγγίστε τα μανιτάρια και τις ελιές και προσθέστε τα ομοιόμορφα πάνω από τα αλλαντικά.
- Προσθέστε τις ντομάτες και την πιπεριά και πασπαλίστε με την υπόλοιπη γραβιέρα.
- Ψήστε στο φούρνο στους 250 βαθμούς για 20- 25 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει λίγο χρώμα.