Μια εναλλακτική εκδοχή της χωριάτικης πίτας
Υλικά
- 1 1/2 κιλό πατάτες
- 200 γρ. γραβιέρα σε κύβους
- 2 αβγά
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 κ. σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 6 χωριάτικα φύλλα για πίτα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, σουρώστε και τοποθετήστε τες ξανά στην κατσαρόλα.
- Προσθέστε τα αβγά, το γάλο, το δυόσμο, τη γραβιέρα και το ελαιόλαδο.
- Ανακατέψτε καλά και αλατοπιπερώστε.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ένα ταψί.
- Στρώστε τα τρία χωριάτικα φύλλα αφού τα λαδώσετε ένα ένα.
- Απλώστε τη γέμιση με τις πατάτες και καλύψτε με τα τρία υπόλοιπα φύλλα.
- Χαράξτε και κόψτε την πίτα, βρέξτε με λίγο νερό και ραντίστε με λίγο σιμιγδάλι.
- Ψήστε για 45- 50 λεπτά.