TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

«Εκπαίδευση και κληρονομιά» Επιβεβλημένη η αξιοποίηση των Δημοτικών σχολείων στον Δήμο Μεσσήνης

Με αφορμή την παρέμβαση μου για την χρήση δημοτικού σχολείου στον Δήμο Μεσσήνης καταθέτω δημόσια στους συμπολίτες μου σε φορείς και σε συλλόγους την άποψη μου για την χρήση των δημοτικών σχολείων στην επικράτεια.

Χρέος μας είναι να κάνουμε όχι ένα βήμα αλλά ένα άλμα προς την  αξιοποίηση των δεκάδων σχολικών κτηρίων που βρίσκονται διάσπαρτα στην επικράτεια του Δήμου Μεσσήνης. Όταν δεν υπάρχει κίνδυνος σοβαρών φθορών ή αν υπάρχει πρέπει η αρμόδια επιτροπή του Δήμου να επεμβαίνει ώστε να διατεθούν τα σχολεία για χρήσεις κοινής ωφέλειας.

Με στόχο την γνωριμία και την ενεργοποίηση της κοινωνίας προκειμένου να γνωρίσει την σπουδαιότητα των σχολείων που στέγασαν γενιές οράματα και την κουλτούρα ενός τόπου, τα παλαιά μας σχολεία πρέπει να αναδειχθούν σε κοιτίδες πολιτισμού. Οπου αυτό έχει επιτευχθεί στον Δήμο μας και στα χωριά μας έχει ενώσει και συμφιλιώσει κάτω από πολιτιστικές δράσεις τους κατοίκους τους.

Πολλά από τα σχολεία μας αποτελούν εξαιρετικά δείγματα της τέχνης των κτιστάδων και περικλείουν τις μνήμες των κατοίκων, Πολιτιστική κληρονομιά και εκπαίδευση συνυπάρχουν αξιοποιούνται και αναδεικνύουν και το μικρότερο χωριό.

Είμαι σύμμαχος  λοιπόν στην  μάχη όλων των συμπολιτών μου για την διάσωση των δημοτικών μας σχολείων και υπόσχομαι δημόσια πως θα αναζητήσω όλα τα εχέγγυα που επιβάλλεται εμείς οι αντιπρόσωποι τους στην αυτοδιοίκηση  να αναζητήσουμε μέσα από «διάφορους πόρους» προκειμένου να μετατραπούν σε μουσεία, πολιτιστικά κέντρα, συνεδριακά κέντρα, πολυχώροι κ.λ.π.

 Είναι γεγονός πλέον πως ο σύγχρονος επισκέπτης εκτός από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα φυσικά τοπόσημα αναζητά τις «ρίζες» το παρών και το μέλλον ενός τόπου που επισκέπτεται γιατί θέλει να βιώσει ολιστικά την ιστορία και την φυσική του γοητεία.

Σε λίγα χρόνια ο θεματικός τουρισμός θα φέρει ριζικές αλλαγές και εμείς δυστυχώς θα προσπαθούμε να προβληθούμε με «λαβωμένα» πολλές φορές αξιοθέατα.

 

Γιάννης Λάσκαρης

Επικεφαλής Συνδυασμού «Επανεκκίνηση για τον Δήμο Μεσσήνης»/ Γραμματέας Δ.Σ. Μεσσήνης.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More