Σε έργα που έχουν υλοποιηθεί στην Καλαμάτα καθώς και επιχειρήσεις της πόλης, επισκέφτηκαν την, Πέμπτη 7 Μαΐου 2026, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών θεσμών και διαχειριστικών αρχών, που βρίσκονται στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, συμμετέχοντας στο INFORM EU.





Κατά τις επισκέψεις, υπήρξαν συζητήσεις με τον Δήμαρχο της πόλης Θανάση Βασιλόπουλο, καθώς και παρουσίαση των έργων από αιρετούς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Καλαμάτας.
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της διοργάνωσης έχει προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή 8 Μαΐου, από τις 14:00 έως τις 17:30, δράση στην Κεντρική Πλατεία – Βασ. Γεωργίου της Καλαμάτας . Τμήμα της πλατείας θα μετατραπεί σε ένα υπαίθριο ευρωπαϊκό χωριό όπου οι πολίτες και οι επισκέπτες θα μπορούν να εξερευνήσουν την Ευρώπη μέσα από τις περιοχές, τις χώρες και τους ανθρώπους της. Σε κάθε stand, οι επισκέπτες θα μετακινούνται σε όλη τη γεωγραφική περιοχή και θα ανακαλύπτουν πολιτισμούς, εμπειρίες και έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, από τις χώρες μέλη του δικτύου INFORM EU με έναν ελκυστικό και ανθρωποκεντρικό τρόπο.
