TOP NEWSΕΙΔΗΣΕΙΣΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ : Εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου

Εργασίες συντήρησης, επισκευής και αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων πραγματοποιεί το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας, με παρεμβάσεις σε δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου και χώρους άθλησης σε Λέικα, Αντικάλαμο, Σπερχογεία και Ασπρόχωμα.

Ειδικότερα, στο Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Λεΐκων πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στον πλαστικό τάπητα, με αντικατάσταση φθαρμένων τμημάτων σε καίρια σημεία, όπως οι περιοχές των πέναλτι, οι δύο εστίες και το κέντρο του γηπέδου. Παράλληλα, έγινε προσθήκη ειδικού καουτσούκ και χτένισμα του αγωνιστικού χώρου για τη βελτίωση της ποιότητας και της ασφάλειας του τάπητα, ενώ τοποθετήθηκαν πλαστικά καθίσματα στην κερκίδα, τα οποία προήλθαν από το Δημοτικό Στάδιο Παραλίας.

Αντίστοιχες εργασίες πραγματοποιήθηκαν και στο Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Σπερχογείας, όπου έγινε προσθήκη ειδικού καουτσούκ, χτένισμα του τάπητα και αποκατάσταση φθορών σε σημεία του αγωνιστικού χώρου που εγκυμονούσαν κινδύνους για την ασφάλεια των αθλούμενων. Επιπλέον, τοποθετήθηκαν νέα δίχτυα στις δύο εστίες του γηπέδου.

Στο Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Ασπροχώματος υλοποιήθηκαν συμπληρωματικές παρεμβάσεις συντήρησης, με προσθήκη ειδικού καουτσούκ και χτένισμα του αγωνιστικού χώρου, καθώς και τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων στην κερκίδα. Παράλληλα, τοποθετήθηκε πλαστικός τάπητας σε σημεία μπροστά από τους δύο πάγκους, όπου δεν υπήρχε προηγουμένως, προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των αθλητών και να μειωθεί ο κίνδυνος τραυματισμών.

Παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν και στο γήπεδο 5×5 στον Αντικάλαμο, όπου έγιναν εργασίες επισκευής και βελτίωσης του τάπητα, διορθώσεις στις γραμμές και αποκατάσταση φθορών σε διάφορα σημεία του γηπέδου, καθώς και αντικατάσταση τμημάτων που είχαν υποστεί ζημιές και κρίθηκαν επικίνδυνα για τους αθλούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα στον Αντικάλαμο είχαν πραγματοποιηθεί αντίστοιχες εργασίες και στο γήπεδο μπάσκετ, με αποκατάσταση φθορών στην κερκίδα, βάψιμο των κερκίδων, συντήρηση και βαφή των στεφανιών, καθώς και τοποθέτηση νέων διχτυών.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Λαζαρίδη «οι παρεμβάσεις αυτές εντάσσονται στον συνολικό σχεδιασμό του Δήμου Καλαμάτας για τη συνεχή συντήρηση και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, με στόχο τη διασφάλιση σύγχρονων, λειτουργικών και ασφαλών συνθηκών άθλησης για όλους τους πολίτες».

Οι εργασίες θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα σε αθλητικούς χώρους του Δήμου.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που Accept Read More