TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Το φυσικό αέριο «πάει» στο Ναύπλιο και το Άργος

Άναψε το «πράσινο φως» για τη συγχρηματοδότηση του έργου μέσω ΕΣΠΑ- Οι εργασίες κατασκευής του δικτύου διανομής θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2023
 

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ο σχεδιασμός της ΔΕΔΑ για την επέκταση των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Το έργο, το οποίο παρέμενε σε στασιμότητα από το 2017, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020», ανοίγοντας το δρόμο για την έλευση του φυσικού αερίου στο Ναύπλιο και το Άργος.Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 15,3 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από κεφάλαια της ΔΕΔΑ και πόρους του ΕΣΠΑ.

 

Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστούν συνολικά 75 χιλιόμετρα δικτύου διανομής φυσικού αερίου και θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον2.000 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών, αριθμός ο οποίος θα είναι πολλαπλάσιος εφόσον υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση από την τοπική κοινωνία.

 

Στόχος είναι οι εργασίες κατασκευής του δικτύου να ξεκινήσουν στις αρχές του 2023. Παράλληλα με τις εργασίες, θα πραγματοποιούνται συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών), δίνοντας έμφαση στην σύνδεση των δημόσιων κτιριακών εγκαταστάσεων, όπως σχολείων και νοσοκομείων.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας δήλωσε σχετικά: «Ένα σημαντικό έργο ενεργειακής υποδομής για την Περιφέρεια Πελοποννήσου μπαίνει, επιτέλους, σε τροχιά υλοποίησης. Η κατασκευή δικτύου διανομής στο Ναύπλιο και το Άργος θα παρέχει στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις των περιοχών αυτών τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο, αλλά και στα αέρια καύσιμα του μέλλοντος, όπως το βιομεθάνιο και το υδρογόνο. Το ενεργειακό αποτύπωμα των πόλεων θα αλλάξει σημαντικά και, παράλληλα, θα ωφεληθεί η τοπική οικονομία, καθώς σε όλες τις φάσεις υλοποίησης του έργου θα δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας».

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More