TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ : “Συνεργασία για τη Δ.Μάνη”- Αλέξης Ρουτζούνης: νέα μέλη της παράταξης & θέσεις του συνδυασμού

Ο Αλέξης Ρουτζούνης και ο συνδυασμός “Συνεργασία για τη Δ.Μάνη”  Καλωσορίζει τα νέα μέλη του.

Αλέξης Ρουτζούνης:

“Με εμπειρία, γνώση και συνεργασία ενώνουμε δυνάμεις, αλλάζουμε το τόπο μας.
Τα νέα μέλη της παράταξης
 1) Κωνστάντιου-Στρατέα Χριστίνα του Κωνσταντίνου
 2) Παπαδέας Βασίλης του Ανδρέα
 3) Πετρέας Κυριάκος του Πέτρου
 4) Αλοίμονος Κωνσταντίνος του Παναγιώτη
 5) Πουλημενέας Αριστείδης του Σωτήρη
 6) Καρούμπας Ιωάννης του Γεωργίου
 7) Μπιστικέας Ηλίας του Νικολάου
 8) Μαυροειδής Ιωάννης του Παναγιώτη
Θα ακολουθήσουν και άλλα ονόματα συνεργατών.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ:
-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: Ανοιχτές διαδικασίες (κυρίως στα οικονομικά). Τακτικές ενημερώσεις.
-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Καμία εξάρτηση από κόμματα και μηχανισμούς…
-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Ενεργή συμμετοχή πολιτών σε όργανα και επιτροπές. Δεν θα ανοίξουμε μόνο τις πόρτα του δήμου στους πολίτες, αλλά θα προκαλέσουμε τη συμμετοχή τους.
-ΙΣΟΤΗΤΑ: Όλοι οι δημότες αντιμετωπίζονται ισόνομα,με ήθος και σεβασμό. Όλοι έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ.
Να αφήσουμε πίσω μας το χθες… και με εξωστρεφή, ανθρωποκεντρική, σύγχρονη ματιά, να αλλάξουμε το Δήμο μας, δίνοντας λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν και κρατούν πίσω την περιοχή μας.
Ο τόπος μας δεν χρειάζεται ευκαιριακούς μάγους ή επαναλαμβανόμενους σωτήρες… που ότι είχαν να δώσουν… το έδωσαν.
Για την αλλαγή χρειάζεται σχέδιο, προγραμματισμός, όρεξη για δουλειά μα πρωτίστως χρειάζεται εμπειρία και γνώση.
Χρειάζονται δυνάμεις με τόλμη και όραμα που μπορούν να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του πανέμορφου τόπου μας και να έχουν την ικανότητα να συνδέσουν τον τουρισμό με τον αγροδιατροφικό τομέα και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Η ψηφιακή εποχή είναι μέρος της ζωής μας και δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε νέες δυνατότητες που μας προσφέρει η τεχνολογία.
Χρειάζεται να κατανοήσουμε ότι το μοναδικό, φυσικό περιβάλλον και η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά μας είναι οι βασικές πηγές πλούτου και ανάπτυξης που με κάθε τρόπο πρέπει να προστατευτούν, ώστε να παραδοθούν στις επόμενες γενεές, αναλλοίωτες.
Άμεσα χρειάζεται να δοθούν λύσεις σε βασικά θέματα, όπως η διαχείριση απορριμμάτων, βιολογικός καθαρισμός, νερό και η σωστή του χρήση, προβλήματα καθημερινότητας αλλά και θέματα κοινωνικής πολιτικής και πολιτισμού (θα ανακοινωθούν σύντομα προτάσεις και πρόγραμμα).
Για να γίνουν αυτά και πολλά άλλα πραγματικότητα, είναι επιτακτική η ανάγκη επανεκκίνησης του Δήμο μας, με διαφορετική φιλοσοφία διοίκησης. Απαιτείται ένας φιλικός Δήμος, ανοιχτός στο πολίτη, δίνοντάς του χώρο και πρωτοβουλίες….
Μόνο έτσι ο Δήμος Δ. Μάνης θα πάρει μια νέα ουσιαστική και ελπιδοφόρα πορεία προς το μέλλον, μακριά από αντιπαλότητες και ξεπερασμένες νοοτροπίες.
Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,
Εμείς μπαίνουμε μπροστά και κάνουμε το πρώτο βήμα… και όπως λέει ο Κομφούκιος «ένα μεγάλο ταξίδι ξεκινά με το πρώτο βήμα».
Οι συνεργάτες μου και εγώ, ζητάμε από την κάθε μία και τον καθένα από εσάς να στρατευθούμε, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για το μεγάλο αυτό ταξίδι.
Να είστε σίγουροι πως θα βαδίσουμε με οδηγό την συναίνεση, προτάσσοντας το εμείς και όχι το εγώ. Αυτό είναι υπόσχεση όλων μας. Άλλωστε έχουμε διδαχθεί από το παρελθόν και τα λάθη μας.
Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Η Μάνη, μας χρειάζεται όλους.
Με εντιμότητα σας καλώ, για έναν καθαρό, ανεξάρτητο αγώνα πέρα από ταμπέλες και χρώματα να συμπορευθούμε σε δρόμους δημιουργίας, ανάπτυξης και προόδου και με κοινό σημείο μας, την αγάπη στον τόπο.
Με συγκλίσεις και συνέργειες, και έχοντας επίγνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, πάμε δυνατά και πολλά μπορούν να αλλάξουν…. αρκεί να το πιστέψουμε και να το παλέψουμε. Τώρα είναι η ώρα…
Η Μάνη μας το αξίζει… και το περιμένει. “

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More