TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ : Pernod Ricard Hellas – Συμμετοχή 670 εθελοντών στους καθαρισμούς 62.000 τ.μ. παραλιών σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας “My Beach. Our Planet”

Η περιβαλλοντική πρωτοβουλία της Pernod Ricard Hellas, My Beach. Our Planetσε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, ολοκληρώθηκε για 2η χρονιά, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθαρίζοντας περισσότερα από 62.000 τ.μ. παραλιών στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και την Καλαμάτα και συλλέγοντας 1,8 τόνους απορριμμάτων, με τη συμμετοχή 670 εθελοντών πολιτών.

 

Η  Pernod Ricard Hellas, στο πλαίσιο των στόχων της πρωτοβουλίας για τη διαμόρφωση μιας κουλτούρας βιώσιμης συμπεριφοράς στον κλάδο της εστίασης, πραγματοποίησε και φέτος εκπαιδευτικά σεμινάρια σε συνεργαζόμενα beach bars αναφορικά με την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών λειτουργίας, εκπαιδεύοντας 186 επαγγελματίες εστίασης. Για μια ακόμη χρονιά, παρείχε στα συνεργαζόμενα bars τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια και οικολογικά καλαμάκια συνεισφέροντας στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων κατά 1,8 τόνους. Παράλληλα, τοποθετήθηκαν επιπλέον σημάνσεις με χρήσιμες συμβουλές οικολογικής συμπεριφοράς καθώς και κάδοι ανακύκλωσης, συμβάλλοντας στη συγκέντρωση 8 τόνων γυαλιού & πλαστικού για ανακύκλωση.

 

Επιπλέον, η δράση “My Beach. Our Planet” προχώρησε φέτος σε συνεργασία με το πρόγραμμα για την ανακύκλωση αποτσίγαρων «Γόπα Project», στο πλαίσιο της οποίας τοποθετήθηκαν σταχτοδοχεία στις παραλίες όπου πραγματοποιήθηκαν οι καθαρισμοί, συμβάλλοντας με ακόμη μία ενέργεια στην προστασία των παραλιών από τη ρύπανση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το video με αποσπάσματα των φετινών δράσεων εδώ.

Η περιβαλλοντική πρωτοβουλία “My Beach.Our Planet”, στοχεύει στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος τόσο για τις ελληνικές παραλίες όσο και για τον κλάδο της εστίασης, με ένα δίκτυο δράσεων σε όλη την Ελλάδα.

Για τη δική σου παραλία, για τον δικό μας πλανήτη!

 

Σχετικά με την Pernod Ricard Hellas

Η Pernod Ricard Hellas, μέλος του Ομίλου Pernod Ricard, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1990 συμπληρώνοντας 32 συναπτά έτη ανάπτυξης και προσφοράς στην Ελληνική Οικονομία και προσφέροντας απασχόληση σε 107 εργαζόμενους. Η επιτυχία της βασίζεται στη διατήρηση και την συνεχή ενίσχυση του δυνατού δεσμού της με την ελληνική αγορά και τη σταθερή δέσμευσή της τόσο στους ανθρώπους της όσο και το καταναλωτικό κοινό.  Σήμερα, η Pernod Ricard Hellas διαθέτει πλούσιο portfolio κορυφαίων μαρκών παγκοσμίως, όπως το Chivas Regal Scotch Whisky, την Absolut Vodka, το Jameson Irish Whiskey, τo Havana Club Cuban Rum, το Beefeater London Dry Gin, την Olmeca Tequila, καθώς και τις ultrapremium μάρκες PerrierJouёt Belle Epoque, Absolut Elyx, The Glenlivet Malt Whisky, Royal Salute και Martell Cognac. Ιδιαίτερα σημαντική για την Pernod Ricard Hellas είναι η θέση των αμιγώς ελληνικών προϊόντων που παράγει στη μονάδα παραγωγή της Μυτιλήνης: το Ούζο ΜΙΝΙ, τα λικέρ Eoliki και τα UP ελληνικών λικέρ Roots. H Pernod Ricard Hellas σταθερά υποστηρίζει το ελληνικό επιχειρείν και την ελληνική κοινωνία, μέσω διάφορων πρωτοβουλιών όπως ο διαγωνισμός κοινωνικής επιχειρηματικότητας Chivas Venture και το Absolut Green Hustle, αλλά και ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με ανθρωπιστικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα.

Σχετικά με την iSea

H Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea ιδρύθηκε το 2016 με έδρα τη Θεσσαλονίκη με σκοπό την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων. Απαρτίζεται από μια ομάδα νέων επιστημόνων με εμπειρία στην έρευνα και την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και κύριοι στόχοι της αποτελούν η επαγρύπνηση μέσα από την ενημέρωση σχετικά με τα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα και τις ορθές πρακτικές για την αντιμετώπισή τους, η προώθηση της λήψης μέτρων και ορθών πολιτικών για την περιβαλλοντική προστασία και η προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης. Δραστηριοποιείται σε 4 κύριους τομείς:

1. Ευάλωτα είδη, 2. Επιστήμη των Πολιτών, 3. Σχέση ανθρώπου με τα υδάτινα οικοσυστήματα και 4. Υδάτινα απορρίμματα. Για την επίτευξη των στόχων της η iSea αξιοποιεί διαφορετικά εργαλεία, όπως την επιστημονική έρευνα και την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση διαφορετικών ομάδων στόχων

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More