LIFE IN THE CITY TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Echoes of Wisdom: Θεατρικές αφηγήσεις βασισμένες σε πραγματικές ιστορίες. Στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση φιλοξενεί το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας σήμερα  Τρίτη 25 Ιουλίου, σε συνεργασία με τις “Ροές Κοοπερατίβα”, έναν οργανισμό Λαϊκής Επιμόρφωσης που έχει ως στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης και του πολιτισμού σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, με αφορμή το πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “The Caravan” που υλοποιεί ο οργανισμός και στο οποίο συμμετέχουν άτομα τρίτης ηλικίας με περιορισμένες ευκαιρίες στη μάθηση και τον πολιτισμό.
Το πρόγραμμα υλοποιείται στην Ισπανία και την Ιταλία από τους οργανισμούς Foco και Kalypso αντίστοιχα, ενώ στο ελληνικό γκρουπ συμμετέχουν πέντε ηλικιωμένες από την Καλαμάτα. Οι συμμετέχουσες για δύο μήνες παρακολούθησαν συναντήσεις-εργαστήρια στην πόλη μας, με αντικείμενο εργαλεία αφήγησης και θεάτρου.
Επικεφαλής της πρωτοβουλίας είναι ο κ. Άρης Πλιός, εμψυχωτής ενηλίκων στο θέατρο, ο οποίος συντονίζει και επιβλέπει τις δραστηριότητες του προγράμματος.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν δύο ήπιες δραστηριότητες κοινωνικής έκφρασης, οι οποίες έχουν ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία στους συμμετέχοντες του εργαστηρίου. Πρόκειται για ένα ομαδικό παιχνίδι γνωριμίας που περιλαμβάνει παντομίμα και ένα ομαδικό παιχνίδι αφήγησης.
Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν πρωτότυπες ιστορίες που συνέθεσαν οι συμμετέχουσες στο εργαστήριο με θέμα “αφηγούμαι την ιστορία μίας προσωπικότητας που θαυμάζω”. Οι ιστορίες αυτές θα μοιραστούν μπροστά στο κοινό και αφορούν ανθρώπους που αντιμετώπισαν σημαντικές δυσκολίες στη ζωή τους και κατάφεραν να πετύχουν κάτι αξιοθαύμαστο
. Ο σκοπός είναι να εμπνεύσουμε τους θεατές μέσα από αυτές τις ιστορίες. Στο τέλος της εκδήλωσης θα υπάρχει χρόνος για όσους θεατές επιθυμούν να μοιραστούν και εκείνοι μια σύντομη ιστορία από τα θέματα που μας κράτησαν το ενδιαφέρον στην παράσταση.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Στέκι του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, Κουτσομητοπούλου 6, την Τρίτη 25/6 στις 8:30 μ.μ. και θα διαρκέσει περίπου 45 λεπτά.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More