TOP NEWS ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Παλαιόκαστρο Δήμου Μεσσήνης, το φυσικό ησυχαστήριο των Κοντοβουνίων με την πλούσια ιστορία.

Το Παλαιόκαστρο που ανήκει σήμερα διοικητικά στον Δήμο Μεσσήνης είναι ένα ήσυχο και γραφικό χωριό των Κοντοβουνίων.

Το χωριό πέρα της μεγάλης ιστορικής αξίας που το διέπει παραμένει ελκυστικό και είναι ένα φυσικό ησυχαστήριο. Αν και βρίσκεται απομακρυσμένο από τα μεγάλα αστικά κέντρα και χτυπήθηκε από την πληθυσμιακή αφαίμαξη, το χωριό ποτέ δεν παραμελήθηκε και παραμένει τόπος αναψυχής και ανάκλησης μνήμης μέσα από δράσεις και αφηγήσεις ανθρώπων που μπορεί να έφυγαν στα ξένα και για πάντα από τον τόπο τους.

Φροντισμένο χωριό με πολλά τοπόσημα, γνωστό πανηγύρι και πολλές δρασεις από τον σύλλογό , ενώ  εδώ και αρκετά χρόνια είναι στο επίκεντρο των Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης και μάλιστα πριν λίγα  χρόνια η ομάδα στο πλαίσιο της δράσης «Ορεινή σύναξη» πραγματοποίησε σύναξη με σκέψεις, διηγήσεις ιστοριών και θρύλων με επίκεντρο το χωριό και την τοποθεσία που βρίσκεται ο θρυλικός πλάτανος ενώ πριν νυχτώσει οι περιηγητές γευμάτισαν όπως παλιά κάτω από τον πλάτανο και δίπλα από την πηγή.

Ο εμβληματικός πλάτανος βρίσκεται σε ειδυλλιακή θέση και προσφέρεται για στάση στους περιηγητές και πρέπει να ανακηρυχθεί ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ καθώς τηρεί τις προϋποθέσεις οι οποίες αφορούν δημόσιες ή μη εκτάσεις και δένδρα που έχουν ιδιαίτερη βοτανική φυτογεωγραφική αισθητική και ιστορική σημασία.

Το Παλαιόκαστρο είναι ένα γραφικό και ιστορικό χωριό των Κοντοβουνίων φιλόξενο και περιποιημένο κατάλληλο για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού.

Για το χωριό πραγματοποιείται διαδικτυακό αφιέρωμα από τις Αρχιτεκτονικές Διαδρομές μέσα από ομάδες κοινωνικής δικτύωσης (facebook).

Την δράση που περιλαμβάνει σχόλια απόψεις και φωτογραφικό υλικό συντόνισαν ο Γιώργος Σταθόπουλος ο Άρης Μπαρκούρας, η Νίκη Γιανακοπούλου και ο Γιάννης Λάσκαρης.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More