TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Π.ΟΜ.Α.μεΑ.ΠΕΛ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική δράση «Μετακινούμαι Βιώσιμα» στο Άργος.

Αναφέρει σχετικά  η Π.ΟΜ.Α.μεΑ.ΠΕΛ :

“Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024, με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική δράση , στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, με τίτλο «Μετακινούμαι Βιώσιμα», που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου σε συνεργασία με το ΕUROPE DIRECT Πελοπόννησος, το Δήμο Άργους- Μυκηνών και το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία ΠΕ Αργολίδας.

Η δράση αυτή, περιελάμβανε βιωματικό σεμινάριο, κατά το οποίο αναδείχθηκαν οι τρόποι με τους οποίους οι μαθητές, ως ενεργοί πολίτες, μπορούν να βοηθήσουν και να συμμετέχουν, ώστε να γίνουν οι πόλεις μας πιο φιλικές, πιο πράσινες, πιο ασφαλείς, πιο συμμετοχικές και πιο προσβάσιμες για όλους!

Την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Νίκος Καραλής, ο Αντιπρόεδρος Α’ κ. Στάθης Ποτήρης, ο Αντιπρόεδρος Β’ κ Σταύρος Λαμπρινάκος, ο Αν. Ταμίας κ. Βασίλης Θροδωρόπουλος και ο Οργανωτικός Γραμματέας κ. Θανάσης Τζαβάρας.

Τη δράση αυτή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Πελοποννήσου, κ. Χρυσοβαλάντης Μέλλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Σωματείου Κοινωνικών Λειτουργών Πελοποννήσου κ. Πέτρος Πλεμμένος και  ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Ιωάννης Μαλτέζος, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Δημήτρης Σηφάκης, ο Οργανωτικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών κ. Παναγιώτης Μαρκοστάμος, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών ΒΑ Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Μήτσουλας, η Προϊσταμένη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Παραρτήματος Άργους κα Μαρία Σταματοπούλου, ο κ. Πέτρος Θεοφανόπουλος  από το ΚΔΑΠμεΑ Παίγμα, καθώς και η Διαμεσολαβήτρια ΑμεΑ κα Μαρία Μπολοβή και ο ψυχολόγος κ. Φοίβος Φραγκούλης, της Επιτελικής Συντονιστικής Δομής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Από τα Σωματεία- Συλλόγους μέλη μας συμμετείχαν στη δράση ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Αργολίδας με τους ωφελούμενους του ΚΔΑΠμεΑ Αριάδνη, ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Αρκαδίας, με εκπροσώπους τον Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Ντάντουλη, το Γενικό Γραμματέα κ. Θοδωρή Τσαρούχη, τον Αν. Οργανωτικό Γραμματέα και Αν. Ταμία της ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ κ. Βασίλη Θεοδωρόπουλο, το μέλος της ΕΕ κ. Χαράλαμπο Μάκκα, από το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Κορινθίας παρευρέθηκαν ο Ταμίας του Σωματείου και Αντιπρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ, κ. Στάθης Ποτήρης και ο Αν. Ταμίας κ. Δημήτρης Οικονόμου ενώ από το  Σωματείο ΑμεΑ Λακωνίας παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Σωματείου και Αντιπρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ κ. Σταύρος Λαμπρινάκος.  Τέλος, από το αναπηρικό κίνημα της Αργολίδας συμμετείχαν το Περιφερειακό Παράρτημα του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Ανατολικής Πελοποννήσου, παρουσία της Προέδρου κας Ελένης Κωνσταντοπούλου και μελών του καθώς και ωφελούμενοι του ΚΔΑΠμεΑ Παίγμα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για τη συμμετοχή και τη συμβολή τους, τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Δημήτρη Σηφάκη, τον Οργανωτικό Γραμματέα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών κ. Παναγιώτη Μαρκοστάμο και τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία κ. Θοδωρή Τσαρούχη, οι οποίοι ανέδειξαν τα ζητήματα της καθημερινής κινητικότητας και τους διαχείρισης τους και αντιμετώπισής τους εντός της πόλης, καθώς και τον Διοικητή της Τροχαίας Άργους κ. Κωνσταντίνο Χάρο, για την ενδελεχή ενημέρωση των μαθητών ως προς τους τρόπους βιώσιμης καθημερινής μετακίνησης μέσα στην πόλη.

Ευχαριστούμε θερμά, το 2ο ΓΕΛ Άργους, το Πρότυπο ΕΠΑΛ, το  4ο Γυμνάσιο Άργους, το Γυμνάσιο Νέας Κίου, το  ΕΝΕΕΓΥΛ Άργους, το ΚΔΑΠμεΑ Αριάδνη και το ΚΔΑΠμεΑ Παίγμα με τους 160 μαθητές που συμμετείχαν.

Ευχαριστούμε επίσης, όλα τα μέλη του αναπηρικού κινήματος και ιδίως τους εκπροσώπους των σωματείων – συλλόγων μελών μας για την συμμετοχή τους από τα διάφορα μέρη της Πελοποννήσου, προκειμένου να στηρίξουν στο εγχείρημα αυτό, καθώς επίσης και το Παράρτημα Άργους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη συμμετοχή και στήριξη τους στην ασφάλεια των συμμετεχόντων σε κάθε μας δράση.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Αντιδήμαρχο κα Αναστασία Αργυροπούλου και  το Europe Direct Πελοπόννησος και ιδίως την κα Γεωργία Μπαμπανικολού για την άψογη συνεργασία και την άμεση θετικής ανταπόκριση σε κάθε ενέργεια που απαιτήθηκε για αυτή τη δράση, καθώς και την αμέριστη στήριξη και άψογη συνεργασία σε όλες μας τις δράσεις.”

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More