TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Με απόλυτη επιτυχία έλαβε χώρα η βιωματική δράση «Προσβάσιμη πόλη για όλους!» στη Σκάλα Λακωνίας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού!

Χθες, Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024, με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βιωματική δράση, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού, με τίτλο «Προσβάσιμη πόλη για όλους!», που διοργανώθηκε από το Δήμο Ευρώτα, την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου και το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Λακωνίας, στην πλατεία Πηγών, στη Σκάλα Λακωνίας.

Η δράση αυτή, στην οποία συμμετείχαν περί τους 200 μαθητές και εκπαιδευτικούς, από τις σχολικές μονάδες του Δήμου Ευρώτα, περιελάμβανε βιωματικό σεμινάριο, κατά το οποίο αναδείχθηκαν οι τρόποι με τους οποίους οι μαθητές, ως ενεργοί πολίτες, μπορούν να κατανοήσουν και να συμμετέχουν, ώστε να αποδεχθούν και βοηθούν τη διαφορετικότητα των ατόμων με οπτική αναπηρία!

Την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Νίκος Καραλής, ο Αντιπρόεδρος Β’ κ Σταύρος Λαμπρινάκος και ο Αν. Ταμίας κ. Βασίλης Θεοδωρόπουλος.

Τη δράση αυτή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πανοσιολογιώτατος πατέρας Ραφαήλ Τσάλτας, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου,   ο Αντιπεριφερειάρχης Χωρικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Σπύρος Τζινιέρης, ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Ευστρατία Λιακοπούλου, η εκπρόσωπος του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Σπάρτης, κα Γιάννα Χρηστάκου και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών κ. Γιάννης Χαραλαμπόπουλος και το μέλος ΔΣ κα Γεωργία Παπαδέα, καθώς και η Διαμεσολαβήτρια ΑμεΑ κα Μαρία Μπολοβή και η κα Παναγιώτα Γενιά, της Επιτελικής Συντονιστικής Δομής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Από τα Σωματεία- Συλλόγους μέλη μας συμμετείχαν στη δράση ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Αρκαδίας με εκπροσώπους τον Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Ντάντουλη, το Γενικό Γραμματέα κ. Θοδωρή Τσαρούχη, τον Αν. Οργανωτικό Γραμματέα και Αν. Ταμία της ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ κ. Βασίλη Θεοδωρόπουλο, το μέλος της ΕΕ κ. Χαράλαμπο Μάκκα, από το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Κορινθίας παρευρέθηκαν ο Αν. Ταμίας κ. Δημήτρης Οικονόμου και ο Αν. Οργανωτικός Γραμματέας κ. Θεμιστοκλής Δήμας, ενώ από το  Σωματείο ΑμεΑ Λακωνίας παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Σωματείου και Αντιπρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ κ. Σταύρος Λαμπρινάκος, καθώς και η αντιπρόεδρος του Σωματείου κα Αγάπη Γούσγουλα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για τη συμμετοχή και τη συμβολή τους, πρωτίστως τον Πρόεδρο του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας και Αντιπρόεδρο της ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ κ. Σταύρο Λαμπρινάκο, για τη συμβολή του και την υποστήριξη αυτής της δράσης, καθώς και τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών κ. Γιάννη Χαραλαμπόπουλο και το μέλος ΔΣ κα Γεωργία Παπαδέα, οι οποίοι ανέδειξαν τεχνικές κινητικότητας με τη χρήση λευκού μπαστουνιού και τον κώδικα γραφής Braille με τη χρήση των ειδικών μηχανών, αλλά και τους  τρόπους διαχείρισης και αντιμετώπισης των εμποδίων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με οπτική αναπηρία εντός της πόλης.

Ευχαριστούμε θερμά, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας, το Δημοτικό Σχολείο Βλαχιώτη, το  Δημοτικό Σχολείο Νιάτων – Αγίου Δημητρίου, το Γυμνάσιο Σκάλας καθώς και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ευρώτα με τους 200 μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν, αφιερώνοντας χρόνο και εκδηλώνοντας εξαιρετικό ενδιαφέρον για τη γνωριμία με την οπτική αναπηρία και την κατανόηση όλων των πληροφοριών που έλαβαν.

Ευχαριστούμε επίσης, όλα τα μέλη του αναπηρικού κινήματος και ιδίως τους εκπροσώπους των σωματείων – συλλόγων μελών μας για την συμμετοχή τους από τα διάφορα μέρη της Πελοποννήσου, προκειμένου να στηρίξουν στο εγχείρημα αυτό, καθώς επίσης και το Περιφερειακό Παράρτημα Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη συμμετοχή στη δράση.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμαρχο Ευρώτα κ. Δήμο Βέρδο για την άψογη συνεργασία και την άμεση θετική ανταπόκριση σε κάθε ενέργεια που απαιτήθηκε για αυτή τη δράση, καθώς και την αμέριστη στήριξη.

Ευελπιστούμε η χθεσινή βιωματική δράση να αποτελέσει την αφετηρία μιας νέας εποχής για το Δήμο Ευρώτα, που θα συνιστά πρότυπο για τη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More