TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Μήνυμα Δημάρχου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί μία από τις πιο λαμπρές και ηρωικές σελίδες στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Είναι η ημέρα που ο Ελληνικός λαός, με τόλμη και αποφασιστικότητα, είπε το ιστορικό «ΟΧΙ» ενάντια στις δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού, υπερασπιζόμενος την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία του.

Η εποποιία του 1940 ήταν η επιβεβαίωση των διαχρονικών αξιών του Ελληνικού λαού, της ενότητας, της αυτοθυσίας και της πίστης σε ιδανικά ανώτερα από κάθε προσωπικό συμφέρον.

Σήμερα, 84 χρόνια μετά, η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου μας καλεί να θυμηθούμε και να τιμήσουμε όλους όσοι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Ταυτόχρονα, μας υπενθυμίζει τη σημασία της εθνικής ενότητας και της αλληλεγγύης, ιδιαίτερα σε δύσκολες εποχές.

Οφείλουμε να αντλήσουμε διδάγματα από το παρελθόν και να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του σήμερα με το ίδιο θάρρος και αποφασιστικότητα. Η ιστορία μας διδάσκει ότι, όταν είμαστε ενωμένοι και προσηλωμένοι στις αξίες μας, μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο.

Τιμή και Δόξα στους προγόνους μας. Τιμή και Δόξα στους χιλιάδες Καλαματιανούς, Μεσσήνιους, Πελοποννήσιους πεσόντες και αγωνιστές, που ηρωικά πολέμησαν για να απολαμβάνουμε σήμερα την Ελευθερία μας!

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!

Ζήτω η Ελλάδα!

 

Αθανάσιος Π. Βασιλόπουλος

Δήμαρχος Καλαμάτας

Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More