Εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2025, ώρα 11:00 π.μ., στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Χριστού, στην Καλαμάτα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ -ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2025
Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι τη δύση του ηλίου της 14ης Σεπτεμβρίου.
Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 14ης Σεπτεμβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.
11:00 Επιμνημόσυνη δέηση για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ι.Ν. ώρα 10:55 – Εκφώνηση ομιλίας από την Πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας κα Μητράκου Αργυρώ.
11:30 Κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Μικρασιατικών Σωματείων, στο Μνημείο Μικρασίας και Μικρασιατών – Μακαριστού Μητροπολίτου Χρυσοστόμου Σμύρνης, όπου θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους.
Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, από τη Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας
Προσφορά καφέ & εδεσμάτων από τον Σύλλογο Μικρασιατών Καλαμάτας
