TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Δήμος Καλαμάτας: Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 5 Μαρτίου 2019

Η 9η/2019 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας διεξήχθη σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου 2019, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί πλήθους θεμάτων, τα σημαντικότερα των οποίων είναι τα εξής:

ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΕ 24 ΑΚΟΜΗ

• Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια οργάνων και απαραίτητου εξοπλισμού για την πιστοποίηση παιδικών χαρών του Δήμου Καλαμάτας». Προσωρινός ανάδοχος ανεδείχθη η εταιρεία Βορβίλας Κων/νος & Σία Ο.Ε., του οποίου η προσφορά ανήλθε σε 70.432 € με ΦΠΑ επί προϋπολογισμού 74.400 € με το ΦΠΑ. Αφορά κυρίως στην προμήθεια οργάνων και λοιπού εξοπλισμού για την πιστοποίηση της παιδικής χαράς που θα εγκατασταθεί στο Φραγκοπήγαδο και εκείνης που θα δημιουργηθεί στην Αιθαία.

 

paidikh xara Phone

• Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Καλαμάτας». Ανεδείχθησαν προσωρινοί ανάδοχοι οι α) «ΠΑΡΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», για την ομάδα Α, που αφορά στον εξοπλισμό και στα δάπεδα στις παιδικές χαρές, με προσφορά ύψους 110.695,54 €, με ΦΠΑ και β) «ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΙ ΕΡΓΟΝ ΑΤΕ», για την ομάδα Β, που αφορά στο φωτισμό, με προσφορά ύψους 223.820,00 €, με ΦΠΑ.
Σημειώνεται πως από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» προήλθε χρηματοδότηση ύψους 243.000 €, ενώ από Δημοτικούς Πόρους 97.000 €, με αποτέλεσμα να ανέλθει ο συνολικός προϋπολογισμός σε 340.000 €. Θα γίνει προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού στην κεντρική και τη βόρεια παιδική χαρά στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, όπως και προμήθεια και τοποθέτηση δαπέδων στην προαναφερθείσα βόρεια παιδική χαρά, καθώς και προμήθεια και τοποθέτηση του αναγκαίου εξοπλισμού για επαρκή φωτισμό σε 24 παιδικές χαρές του Δήμου Καλαμάτας.
• Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για την «Συντήρηση πρασίνου και αρδευτικών δικτύων (2018)». Κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός στην εταιρεία «ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ ΕΠΕ», με έκπτωση 22% και προσφορά ύψους 57.982,87 € με ΦΠΑ επί προϋπολογισμού 74.337,01 € με ΦΠΑ.
• Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για την «Ασφάλιση μηχανημάτων – οχημάτων Δήμου Καλαμάτας». Η Επιτροπή ανέδειξε προσωρινό ανάδοχο την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ Α.Ε.», με προσφορά ύψους 21.289 € επί προϋπολογισμού 32.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.
• Επί του, σε ορθή επανάληψη, 2ου πρακτικού της επιτροπής διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού για την «Προμήθεια τροφίμων Δήμου Καλαμάτας και Νομικών Προσώπων». Αναδείχθηκαν προσωρινοί ανάδοχοι οι α) εταιρεία «ΑΦΕΝΤΑΚΗ ΑΙΜ. ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ», β) ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓ. ΚΟΥΜΠΛΑΣ, , γ) εταιρεία «Π ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΟΕ» και δ) ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝ. ΤΟΥΜΠΑΝΟΥ, για τα είδη σχετικά με τα οποία μειοδότησε ο καθένας ή – όπως προέκυψε ύστερα από κλήρωση – για τα είδη, αναφορικά με τα οποία κατατέθηκαν ισότιμες προσφορές.

 

ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ  ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

navagosvstes 2 Phone

• Κατάρτιση όρων διακήρυξης διενέργειας ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης των πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου Καλαμάτας για το έτος 2019. Εγκρίθηκαν οι όροι όσον αφορά σε διαγωνισμό με προϋπολογισμό 155.832,85 € με το ΦΠΑ.
Ο ∆ήµος Καλαμάτας θα αναθέσει, µετά από διαγωνισμό, την προαναφερόµενη ναυαγοσωστική υπηρεσία, σε ανάδοχο που θα διαθέτει το προσωπικό, τον εξοπλισµό και την τεχνογνωσία, που είναι απαραίτητα για την καλή εκτέλεσή του.
Προβλέπεται η εκτέλεση της ναυαγοσωστικής υπηρεσίας στην παραλιακή ζώνη του Δήµου Καλαμάτας ως εξής:
α) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (έως το δυτικό όριο του ξενοδοχείου “FILOXENIA”): Οριοθετηµένη περιοχή της παραλίας συνολικού µήκους 2.200 µ.,
β) ΑΛΜΥΡΟΣ: Οριοθετηµένη περιοχή της παραλίας συνολικού µήκους 400µ., και
γ) ΜΙΚΡΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ: Οριοθετηµένη περιοχή της παραλίας συνολικού µήκους 400µ.
Οι ναυαγοσώστες θα προσφέρουν υπηρεσίες στα παρακάτω σηµεία της παραλίας του Δήµου:
Α) 6 ναυαγοσωστικά βάθρα στην Ανατολική Παραλία Καλαμάτας
Β) 1 στην παραλία Αλμυρού
Γ) 1 στην παραλία Μικρής Μαντίνειας.
Επίσης, θα διατεθεί διασωστικός, ναυαγοσωστικός και ιατροφαρμακευτικός εξοπλισμός στην παραλία του Κορδία (Δυτική Παραλία).
Ο ανάδοχος υποχρεούται να παρέχει το απαραίτητο προσωπικό, δηλαδή 9 ναυαγοσώστες, επόπτη-συντονιστή, χειριστή σκάφους και όλα τα υλικά, τεχνικά και µηχανικά µέσα, όπως π.χ. μηχανοκίνητο επαγγελµατικό µικρό σκάφος ολικού µήκους τουλάχιστον 3,30 µ. ναυαγοσωστικό αυτοκίνητο, 8 βάθρα κ.λπ.
Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 4 μήνες, από τον Ιούνιο μέχρι και το Σεπτέμβριο 2019.
• Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης ανοικτής διαδικασίας για το έργο «Επέκταση Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου στην Τ.Κ. Άριος». Εγκρίθηκε.
Υπενθυμίζεται ότι, μετά από αίτημα του Δήμου Καλαμάτας, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014 – 2020» του ΕΣΠΑ ενέκρινε τη διακήρυξη για τη δημοπράτηση του έργου «Επέκταση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στην Τοπική Κοινότητα Άριος».
Πρόκειται για πράξη προϋπολογισμού 950.000 € και η εν λόγω παρέμβαση αφορά στην κατασκευή προσθήκης κατ’ επέκταση και καθ’ ύψος διώροφης οικοδομής με υπόγειο, προς χρήση τόσο του Δημοτικού Σχολείου, όσο και του Νηπιαγωγείου Άριος. Η μελέτη του έργου έγινε με εργώδεις προσπάθειες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας και σε συνεχή συνεργασία με την αρμόδια Τεχνική Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας.
Στο κτήριο προσθήκης, το υπόγειο, επιφάνειας 265,68 τετραγωνικών μέτρων, θα χρησιμοποιείται ταυτόχρονα από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο ως χώρος βοηθητικών χρήσεων (αποθήκες, αρχείο, λεβητοστάσιο).
Το ισόγειο θα έχει εμβαδόν 350,41 τετραγωνικά μέτρα και από αυτό θα χρησιμοποιείται επιφάνεια 331,92 τετρ. μέτρων από το Νηπιαγωγείο και 18,49 τετρ. μέτρων από το Δημοτικό Σχολείο για τη δυνατότητα κάθετης κίνησης (διάδρομος και ανελκυστήρας).
Ο Α΄ όροφος, συνολικής επιφάνειας 207,70 τετραγωνικών μέτρων, θα χρησιμοποιείται μόνο από το Δημοτικό Σχολείο και η πρόσβαση σε αυτόν θα πραγματοποιείται από ευρύχωρη εξωτερική σκάλα, από οπλισμένο σκυρόδεμα, εκτός του ανελκυστήρα.
Το Δημοτικό Σχολείο Άριος αποτελεί σχολική μονάδα που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς σε αυτό φοιτούν πολλά παιδιά Ρομά. Η παρέμβαση αυτή θα ικανοποιήσει τις εκπαιδευτικές ανάγκες του συγκεκριμένου σχολείου.
• Συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου «Επέκταση Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου στην Τ.Κ. Άριος». Εγκρίθηκε.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More