LIFE STYLE TOP NEWS ΚΟΣΜΟΣ

ΠΑΣΧΑ : Αυτά τα 10 γεγονότα για το Πάσχα, τα γνωρίζετε;

Η πρώτη ιστορία ενός κουνελιού, που αργότερα ονομάστηκε «Easter Bunny – Πασχαλινός Λαγός» και που έκρυβε αυγά σε έναν κήπο, δημοσιεύτηκε το 1680.

Ο Πασχαλινός Λαγός στην Γερμανία τον 17 αιώνα, ήταν κάτι σαν τον Άγιο Βασίλη των Χριστουγέννων. Έφερνε χρωματιστά αβγά στα φρόνιμα παιδιά, τα οποία (αντί για κάλτσες στο τζάκι) είχαν χτίσει φωλιές από άχυρο, γύρω από το σπίτι. Το έθιμο ονομάζονταν Osterhase.

Το νησί του Πάσχα, ανακαλύφθηκε Κυριακή του Πάσχα από τον Ολλανδό εξερευνητή Jacob Roggeveen, το 1722. Το όνομα του όμως είναι Rapa Nui.

Τα αβγά πέρα από τη Χριστιανική Θρησκευτική σημασία, σε αρχαίους πολιτισμούς ήταν σύμβολο γονιμότητας, ενώ η άνοιξη θεωρείται ότι φέρνει νέα ζωή και αναγέννηση.

Οι βαφές αβγών φτιάχνονταν κάποτε με φυσικό τρόπο, από φλούδες κρεμμυδιού, φλοιό δέντρων, πέταλα λουλουδιών, ρίζες, καφέ και χυμούς.

Το Egg Roll είναι ένας αγώνας όπου τα παιδιά σπρώχνουν ένα αυγό μέσα στο γρασίδι με ένα κουτάλι με μακριά λαβή.

Το White House Easter Egg Roll είναι μια ανοιξιάτικη παράδοση που διαρκεί για περισσότερα από 130 χρόνια. Ο Rutherford B. Hayes ξεκίνησε την παράδοση αφού απαγορεύτηκε στα παιδιά να κυλούν αυγά στο Καπιτώλιο.

Οι πρώτες κυρίες Betty Ford και Rosalynn Carter μοίρασαν πλαστικά αυγά με τυπωμένες σημειώσεις μέσα, από την πρώτη κυρία. Το 1981, ο Πρόεδρος Ρόναλντ Ρέιγκαν και η Πρώτη Κυρία Νάνσυ Ρέιγκαν φιλοξένησαν ένα κυνήγι για ξύλινα αυγά που έφεραν τις υπογραφές διάσημων ανθρώπων. Τα ξύλινα αβγά έγιναν σύντομα τα επίσημα αναμνηστικά του παιχνιδιού Egg Roll του Λευκού Οίκου.

Οι Αμερικανοί ξοδεύουν 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια για πασχαλινά γλυκά. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη γιορτή κατανάλωσης γλυκών μετά το Halloween.

Το 70% των πασχαλινών γλυκών που αγοράζονται είναι σοκολάτα, ενώ το 76% πιστεύει ότι τα αυτιά ενός σοκολατένιου κουνελιού πρέπει να είναι τα πρώτα που τρώγονται.

Καλό Πάσχα!!!

ΠΗΓΗ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More