TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Στο «Αντώνη Τρίτσης» το έργο αντικατάσταση κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές της Τ.Κ. Πηδήματος

Ένα σημαντικό έργο του Δήμου Καλαμάτας που έχει αναφορά σε τρεις Δήμους, της Καλαμάτας, της Μεσσήνης και της Δυτικής Μάνης, εντάσσεται στη λίστα με τα 20 μεγαλύτερα έργα σε όλη τη χώρα, που είχαν σχεδιαστεί και ενταχθεί στο πρόγραμμα ΦιλόΔημος αλλά δεν είχαν διασφαλισμένους πόρους, κάτι το οποίο εξασφαλίζεται απόλυτα, πλέον, με το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Αυτό έγινε γνωστό -μεταξύ άλλων – κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Πρόκειται για το έργο «Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές της Τ.Κ. Πηδήματος μέχρι την Καλαμάτα – Μεσσήνη», προϋπολογισμού 11.127.000 €.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ανέφερε σχετικά: «Είναι σημαντικό οι δεσμεύσεις να γίνονται πράξη. Το προηγούμενο διάστημα ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σε μεταξύ μας επικοινωνία είχε δεσμευτεί ότι κανένα έργο του Δήμου, που ήταν ενταγμένο στο ΦιλόΔημος και είχε τις προϋποθέσεις, δεν θα κινδύνευε η υλοποίησή του. Είμαστε ικανοποιημένοι που ένα σπουδαίο έργο όπως αυτό της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές της Τ.Κ. Πηδήματος εντάσσεται στα 20 μεγάλα έργα του νέου προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, έργο που θωρακίζει την ευρύτερη περιοχή στο πεδίο της υδροδότησης. Ωστόσο ήδη προετοιμάζουμε και σε αρκετές περιπτώσεις βρισκόμαστε στο στάδιο της ολοκλήρωσης μελετών και φακέλων, προς ένταξη έργων, ώστε να διεκδικηθούν οι ανάλογες χρηματοδοτήσεις. Είναι μάλιστα σημαντικό το ότι δίνεται πλέον η δυνατότητα μέσα από συνεργασία με άλλους δημόσιους φορείς ή μέσω προγραμματικών συμβάσεων να ενισχυθεί ο Δήμος στο μέτωπο των μελετών προς αυτή την κατεύθυνση».

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More